25 februari 2020

Beren en Walvissen (2)

Een vervolg op een blogbericht van gisteren...

Op 1 oktober 2019, inmiddels alweer meer dan 4,5 maanden geleden, gingen we op beren- en walvissensafari. We verbleven toen in Tofino, een heel klein havenstadje ten westen van Vancouver Island, inderdaad... West-Canada.
We schreven er DIT BLOGBERICHT over... spijtig genoeg zijn de fotolinks die in het bericht staan al verlopen, maar ja het lukt ons niet anders...

Enfin, 
we hebben, eindelijk, onze filmpjes hiervan op ons YouTubekanaal (link) gezet. In dit bericht delen we de filmpjes van de walvissafari.


Dit schreven we er over in het blogbericht: 
"... We hadden er voor 's middags een "whale watching tour"/walvis-tour per zodiac geboekt. Johan had die ochtend, op de rustige zee tussen de eilanden geen last gehad van zijn rug, dus veranderden we ook deze boeking niet. Ook de "open" Grote Oceaan - er ligt helemaal niks tussen het westen van Vancouver Island en Japan - was en bleef erg rustig die middag.

Met de zodiac gingen we eerst langs enkele eilandjes waar het vol zeeleeuwen zat. In de buurt zagen we ook enkele zeeotters op hun rug liggen, schaaldiertjes kapot te slaan.
Net toen we een eerste walvis, aan de hand van verschillende spuitpluimen (uitademingen, foto 3), zagen, zagen we ook, in de verte en helemaal onverwacht aangezien het hoogtij was, een zwarte beer op een strand... berenteller: zes!

We zagen in totaal vier grijze walvissen: eerst zagen we (gedeeltes van) "Blackjack", een oud mannetje dat al vele jaren gespot wordt in de baai waar hij was, en twee jongelingen. Ze waren wat aan het dollen waardoor we enkele keren veel van het gigantische lijf konden zien (foto 4). We zagen ook onze allereerste walvisstaart "in het echt"... neen, dat omhoog springen, doen walvissen zelden... en eigenlijk zelfs enkel als ze last hebben van pokken en dergelijke op hun lijf. Alweer meer naar Tofino toe kwamen we "Big Mama" nog tegen, ook een oude vaste bezoeker van die wateren... en aangezien het een wijfje is groter nog als de vorige drie...
"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten