01 december 2018

Noorwegen, dag 1

Gisteren vlogen van vanuit Schiphol naar Harstad via Oslo. Sinds gisteravond half 6 zijn we op Noorse bodem. Op die Noorse bodem ligt een dun laagje sneeuw... We kunnen dus alvast winterfoto's maken!

We kregen een KIA Niro toegewezen... een automaat... en dat was toch weeral een tijdje geleden... Het lukt Ine nog niet zo goed om er mee te rijden... Enfin, het rijden is het probleem niet, het zachtjes rijden, is wel een probleem: Ine duwt steeds te hard op de rembij rotondes, als ze moet afslaan en dergelijke... maar hopelijk verandert dat vandaag door het "oefenen"...

We kregen ook ons eerste "whatsApp"-je van Rob. Hij is een Nederlander die samen met zijn vrouw het "Polarlightcenter" heeft. Hier gaan we de komende drie nachten heen. Rob is gespecialiseerd in het noorderlicht en verzorgt een whatsApp-service gedurende ons hele verblijf. Hij zal ons berichten wanneer er noorderlicht te zien is en in welke mate. Gisteren liet hij ons weten dat er noorderlicht was, maar slechts erg zwak. Wij deden ons best om iets te zien - en op een gegeven moment ging Ine ook vanalles zien ;o) - maar we zagen niks. Dat komt hoogstwaarschijnlijk, omdat het zwak was, maar ook omdat we in een redelijk verlicht stadje (Harstad dus) zitten.

Enfin, vandaag rijden we dus écht naar de Lofoten-eilanden. Onze wekker stond om 7 uur en het parkeergeld is betaald tot 9u08: we zullen dus vroeg op weg zijn. Tussen 11 en 14u zou het "licht" (schemerlicht) zijn... We gaan het vanaf vandaag allemaal beleven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten