04 november 2018

Nights Conference 2018 (2)

Op 31 oktober jl. postten we al een bericht over de "Nights Conference 2018". Nu wat meer info:

Van 15 tot 17 november 2018 vindt de vierde editie van het internationale NIGHTS congres plaats. Dit jaar gaat het door in Brussel. Het vorige congres vond plaats in Berlijn... en voor wie nu iets begint te 'dagen': inderdaad, vorig jaar nam Johan er in Berlijn deel aan een panelgesprek over gezondheid en veiligheid (lees meer).

Tijdens het drie dagen durende congres zullen meer dan 150 verschillende sprekers, verspreid over een 35tal workshops, spreken over de vier thema’s gezondheid, stadsontwikkeling, nightlife-cultuur en het economische aspect van het nachtleven (schema). 
Zoals de ondertitel van het congres ‘Beyond the paradox’ laat vermoeden, wordt er op zoek gegaan naar de vele tegenstrijdigheden die te vinden zijn in het nachtleven en wordt getracht antwoorden te bieden om deze tegenstellingen te overkomen. Denk aan recreatief druggebruik versus problematisch gebruik, plezier versus risico’s, muziek versus geluidsoverlast en dergelijke. 

Enkele topics die aan bod zullen komen tijdens NIGHTS 2018 zijn drugbeleid voor festivals, trends op de drugmarkt, nieuwe technologieën, het reguleren van alcohol tijdens de nacht, de effectiviteit rond drugtesten, omgaan met crisissituaties tijdens events, media en het nachtleven, veiliger vervoer, veiligheid en gezondheid in bars en meer. Johan zal er op vrijdag, vanuit Reggae Geel, deelnemen aan een discussiepanel over drugbeleid op festivals en geeft een lezing over de sociale initiatieven van Reggae Geel, waar hij het onder andere zal hebben over het werk van de bewoners van Katarsis vzw, waar hij werkt, op het festival en over het engagement van Reggae Geel voor initiatieven als 'Help Jamaica', 'Safe 'n Sound' enz. Ook bij de organisatie van de "opening party" van donderdag is Johan betrokken. Dit wordt een 100% Belgian dub/reggae feestje van Reggae Geel Brukout in de Vaartkapoen, het gemeenschapscentrum van Sint-Jans-Molenbeek.
De afgelopen en ook de volgende dagen en weken heeft Johan dus heel wat voorbereid en nog voor te bereiden...

Het congres wordt georganiseerd door Modus Vivendi, VAD, het Europese safer nightlife network NEWnet, Transit en Plateforme vie Nocturne, in samenwerking met Reggae Geel, Centre for policing and security (CPS), Hogent, Sciensano, HorecaVlaanderen e.a.

Toevallig werkt Ine die week op maandag en heeft ze 's vrijdags haar vrije dag. Ze kan dus op vrij- en zaterdag naar het congres gaan (en Johan vrijdag twee keer aan het werk zien). We maken er dus een lang weekendje Brussel van, ah jaaaaaa!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten