14 november 2017

Johan in Berlijn

Afgelopen donderdagochtend, 9 november jl., vloog Johan naar Berlijn. Hij ging naar het congres "Stadt Nach Acht", een congres over alles rondom het nachtleven. Hij werd uitgenodigd als panellid tijdens één van de debatten van het congres. Het congres startte op donderdag en eindigde op zaterdag 11-11-'17. Johan was meteen op donderdagmiddag aan de beurt.

Dit jaar ging het congres specifiek over vier thema's: het nachtleven als cultuur, gezond- en veiligheid tijdens het nachtleven, economische aspecten van het nachtleven en als vierde verdere ontwikkelingen in het nachtleven.
Het debat van Johan ging over gezondheid en veiligheid tijdens het uitgaan. Johan vertelde, in het Engels, over wat Reggae Geel hier allemaal voor doet en hoe hij als deskundige uit de verslavingszorg samen met anderen van Reggae Geel in gesprek gaat met het plaatselijk bestuur en justitie. Johan kreeg positieve feedback op zijn "optreden", maar was zelf niet helemaal tevreden... al had hij wel alles gezegd wat hij had willen zeggen!
Donderdagavond sloot Johan af met een, hoe kan het ook anders op een dergelijk congres, "afterparty".

Vanzelfsprekend had Johan weer uitgezocht of er een reggae-avondje georganiseerd werd terwijl hij in Berlijn was... en jawel, hoor: vrijdagavond ging hij, na een dag op het congres, op stap!

Zaterdag startte voor Johan, na niet echt veel slaap, met een brunch georganiseerd door het congres. Nadien ging hij shoppen: Reggae-LP's uitzoeken. Daarna was het alweer tijd om naar de luchthaven te gaan... en daar moest hij langer dan verwacht, wachten... zijn vlucht was namelijk 50 minuten vertraagd...
Volgend jaar zal het congres in België doorgaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten