27 september 2018

Over Moraca naar Biogradska Gora

Na onze veel te warme nacht in Podgorica startten we 18-9 opnieuw vroeg aan onze volgende reisdag... Ja, "vroeg" - 7 uur - want op reis houden we er een ander ritme op na als thuis... en aangezien het in het Joegoslavië van weleer in september maar licht is van 7 tot 19u willen we zo vroeg mogelijk op staan.

Na ons ontbijt reden we het broeierige Podgorica uit en reden we richting Moraca, 23 km verderop. Onderweg reden we bijna constant langs de canyon van rivier Moraca.
In het dorpje/stadje Moraca stopten we bij een abdij. Deze deed ons omwille van het interieur, maar ook omwille van de fresco's aan de buitenkant van de kerken denken aan de "Bucovina-kloosters-/abdijen" van Roemenië, waarvan we er in 2012 verschillende bezochten.
Nadat Johan een Turkse koffie dronk en Ine een lekker koude cola gekoeld in het bergbeekje (handige koelkast!) reden we weer verder.

Een kleine 100 km verderop kwamen we aan bij het bezoekerscentrum van nationaal park 'Biogradska Gora'. Hier regelden we eerst onze slaapplekken voor de komende twee nachten: een privéhutje in het oerbos met gedeeld sanitair.

We wandelden rond 'Biogradska Jezero' ("Jezero" is "meer"). Deze wandeling was best fijn. Ze was maar 3,4 km lang, maar erg divers en fotogeniek, al bleven we natuurlijk wel steeds in het oerbos en rond het meer. We deden het rustig aan de rest van de middag en genoten van de natuur en de zon.

We 'dokterden' ook al uit welke grotere wandeling we 's anderendaags zouden gaan maken en aten "herderskost" als avondeten.
Slapen deden we terwijl er een of ander diertje erg hard aan het werken was op de zolder van het hutje... 's nachts koelt het in het natuurpark al erg af... starten met de aanleg van een wintervoorraad is niet onverstandig van het beestje ;o)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten