24 juni 2018

Otranto

Zaterdag vlogen we om 11:40 uur vanuit Schiphol naar het Zuid-Italiaanse Bari. Vanuit de luchthaven van Bari namen we een trein/tram naar het treinstation van Bari. Daar namen we de trein naar Lecce en in Lecce namen we nogmaals de trein, ditmaal tot Otranto.

Het was al half 8 toen we incheckten in ons hotel, San Guiseppe, een viersterrenhotel gelegen in een historisch pand... iets dat we niet gewoon zijn ;oP
Vrijwel meteen na aankomst vertrokken we terug richting het centrum van Otranto om er te eten. Eerst trokken we nog wat foto's van het oude stadsgedeelte (foto 1) en dan namen we plaats op een terras... een overdekt terras met glazen wanden... en dat is wel nodig want de temperatuur was nog erg aangenaam, maar er stond een koud zeebriesje.

Zondagmorgen zaten we rond 9u aan het ontbijt en stapten we iets voor tienen naar het beginpunt van onze wandeling... althans we dachten dat we naarste beginpunt liepen... Het duurde even vooraleer we door hadden dat we al veel te ver waren gestapt. We bleven overigens in Otranto. De echte trektocht start maandagmorgen pas.

Tegen de tijd dat we water gekocht hadden en bij het échte beginpunt waren, was het al 10:15 uur... Voor deze wandeling verlieten we meteen het stadscentrum en trokken we bijna meteen de velden in.

 Het zeebriesje was, eens het stadscentrum uit, helemaal weg... en het was al flink warm! We waren blij dat we voor onze korte broeken gekozen hadden!

Onze wandeling, uitgestippeld door SNP.nl, liep langs weiden, velden, moestuinen en dergelijke, maar voornamelijk langs olijfgaarden.

De wandeling in het stukje "binnenland", die zo'n 9 km lang zou zijn, was erg mooi!

 Trouwens wel fijn dat we twee dagen in Otranto verbleven:
Ideaal om alvast de wandelbenen op te warmen, maar ook fijn dat we het mooie oude stadsgedeelte van Otranto op deze manier ook konden verkennen.

Het doolhof aan straatjes is niet zo groot maar erg gezellig, mooi en interessant.
We liepen enkel wat rond en bezochten enkel de basiliek-kathedraal. Hiervan is de mozaïek erg bekend. Deze is ook heel erg goed bewaard gebleven! Doorheen de kerk werden allerlei dieren en mensen op de vloer afgebeeld rondom een soort van grote boom/plant... alles zal vol katholieke symboliek zitten, maar daar zijn we niet naar op zoek gegaan... en zouden we waarschijnlijk ook niet gevonden hebben ;o) Heel opmerkelijk trouwens dat de toegang hiervoor volledig gratis was!

We zijn in Italië en dat betekent dus ook espresso's en cappuccino's drinken en ijsjes eten... Ine heeft zich voorgenomen om toch wel dagelijks een ijsje te eten. Tot nogtoe zijn we twee dagen in Italië en... jawel hoor, Ine heeft al iedere dag een heerlijk Italiaans ijsje gescoord!
Ze heeft wel geleerd dat ijs en sorbet hier niet gecombineerd mag worden! Uit de reactie van de ijsschepper kan besloten worden dat het zelfs een soort van heiligschennis is... Tja, weer iets bijgeleerd ;o)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten