12 december 2017

Zeeland - Zuid-Holland - Thuis

Gisterochtend was het weer tijd om Roompot Vakantiepark "Beach Resort" te verlaten. We maakten nog eens duidelijk dat we, weliswaar door onvoorziene omstandigheden, geld terug wilden omdat we niet de wellness chalet kregen die we geboekt hadden... wordt vervolgd...

Toen we voor onze derde rondrit door Zeeland vertrokken, was het droog... Er was echter veel sneeuw, regen en wind voorspeld...

Toen we uitstapten in Renesse begon het stilletjes te sneeuwen. Onze wandeling op het strand, dat omschreven wordt als "mooi" maar er uitziet als alle, oké best wel mooie stranden, was érg winderig, maar het deed deugd om al de benen te strekken!

Iets buiten Renesse ligt Slot Moermont. We reden er even langs om te kijken hoe dit slot er uitzag, maakten een fotostop en reden weer verder.

Toen we in Brouwershaven stopten, voorspelden we dat de sneeuw snel zou blijven liggen. Het was namelijk aanhoudelijk een beetje aan het sneeuwen en het bleef koud.
In Brouwershaven was niet veel te zien. Op de haven, het mooie stadhuis en de kerk na was er niets te zien. Tóch wilden we persé langsrijden omdat die kerk een Sint-Nicolaaskerk is! Huh!? zullen jullie vast denken... Awel, deze Decemberreis/-weekendje weg is ons Sinterklaaskado van 2017!
Die Sint-Nicolaaskerk, waarvan de bouw begon in ca. 1325, is best groot! Zéker gezien de grootte van het dorpje Brouwershaven.

Nadien reden we nog meer noordelijk en verlieten we zelfs de provincie Zeeland. Onze volgende stopplaatsen bevonden zich in de provincie Zuid-Holland.

Eigenlijk toevallig zagen we het bord "Vesting" toen we in Hellevoetsluis rondreden. Onze gps was een beetje doelloos over waar het centrum precies was... maar gelukkig zagen we dus dat bord naar de oude vestingstad Hellevoetsluis. In het "gewone" centrum was namelijk waarschijnlijk niks naar onze goesting te zien geweest... De kleine vesting was daarentegen wel leuk om in rond te lopen, al sneeuwde het toen wel érg hard (foto 3)!

In een taverne besloten we waar we onze volgende stopplaats zouden houden. We besloten richting Dordrecht te rijden. Wat we in onze Nederland-gids lazen, sprak ons wel aan.

Het oude stadscentrum van Dordrecht bleek inderdaad mooi en interessant te zijn. Het weer was echter te slecht om er rond te lopen met een stadsplannetje en om er echt te kunnen genieten van de stad. Omdat de winkeltjes en eetzaakjes blijkbaar allemaal gesloten zijn op maandag konden we er ook niks anders doen dan door de sneeuw lopen.

Het was half 4 toen we Dordrecht verlieten. Om 17u zouden we dus thuis zijn... "zouden"... Het winterse weer was echter spelbreker, waardoor we drie uur langer onderweg waren eer we thuis waren.

Ondertussen hadden we wel een mailtje van Roompot in onze mailbox zitten: We krijgen 20% van hetgeen we betaald hadden voor de vierdaagse wellness-chalet teruggestort! Dat is fijn en toch nog snel geregeld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten