29 september 2017

Op reis


Het is weer zo ver!
Vandaag vertrekken we weer eens op reis!

Rond 20u vliegen we vanuit Zaventem, met Ethiopian Airlines, naar Addis Ababa!
Morgenvroeg zijn we dus, voor drie weken, op Ethiopische bodem te vinden!

Ons reisschema is, zoals sommigen onder jullie al weten, enigszins aangepast moeten worden: 
Een eeuwenlange vete tussen twee oude stammen, de Oromo en de Somali, is weer opgelaaid in het oosten van Ethiopië, bij de Somalische grens. Dit geeft geweld en schermutselingen, maar het feit dat de regering geen partij kiest en politie/leger zich dus tot iedereen of niemand richt om op te treden, bevordert de hele zaak natuurlijk niet... Er is een vluchtelingenstroom richting de stad Harar op gang gekomen. Artikel (Eng.)

...En de stad Harar en omgeving stond op ons reisschema voor maandagmiddag 9 t/m donderdagochtend 12 oktober. Hier zouden we het oude ommuurde stadscentrum van het islamitsiche Harar (UNESCO erfgoed) bezoeken, naar de "hyena-mannen" (korte info (NL)) gaan, de geboorteplaats van Haile SelassieEjersa Goro, bezoeken ed. Dit werd alvast uit ons programma gehaald, omdat het er nu niet echt veilig is (Buitenlandse zaken raadt die regio ook af om te bezoeken). Hierdoor verschuift onze trip door de Danakilwoestijn naar onze tweede in plaats van derde week in Ethiopië. Onze reisorganisator, die momenteel ook in Ethiopië is, volgt alles goed op en beslist in die tweede week of het veilig is om ná onze woestijntrip naar Harar te gaan. Als het daar onrustig blijft, hebben we al een (ook mooi en interessant) alternatief programma. Dan gaan we waarschijnlijk naar Bahir Dar en Gondar...

We weten dus nog niet wat die derde week in Ethiopië ons gaat brengen, maar we zullen het sowieso veilig houden!

Groetjes, en tot...? We weten niet of we overal internet vinden, of die van goede kwaliteit is en of we altijd de tijd gaan hebben om hier iets te posten... in ieder geval: tot snel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten