19 juni 2017

Zondag 18-06-'17

Na een goede nacht, ook voor Johan die het zaterdagnacht op "Reggae Recipe" niet zo laat maakte als vrijdagnacht, werd alles weer netjes ingepakt en vertrokken we, na een ontbijtje en na alles op te bergen in de giga-dure Amsterdamse-autoparking richting het centrum van Amsterdam. We hadden geen echt plan dus wilden we een wandelroute uitstippelen op een bankje in het al warme zonnetje... maar blijkbaar hebben ze in Amsterdam álle bankjes weggehaald, op enkele uitzonderingen na: de locaties waar de Marechaussee postvatten... 
Enfin, die route was snel bedacht: We gingen rondstruinen in de Jordaan.

Ine had op voorhand een en ander, eens wat anders dan de 'gewone' dingen van heel Amsterdam, opgezocht, waardoor we ook "op zoek konden gaan" naar zaken die we nog niet kenden in Amsterdam.

Ons besluit: Amsterdam is echt een vuile stad aan het worden. Waar voordien voornamelijk fietsen het uitzicht verpestten, is dit nu vuilnis, rommel, bouwmateriaal... en de fietsen zijn gebleven natuurlijk... Ons kan de stad echt niet meer bekoren. Toch amuseerden we ons, hoor! We wandelden ook heel wat kilometers doorheen de Amsterdamse straatjes. Aldus Johan zijn stappenteller wandelden we zelfs veel meer dan zaterdag... en toen gingen we 12 km wandelen... en ja, dat was puffen! Ook in Amsterdam was het warm!

Om 15h begon het laatste feestje van "Reggae Recipe". Hiervoor moesten we op de Nassaukade zijn, namelijk bij "Cafe Checkpoint Charlie". Het werd een gezellig feestje! ... en iedere aanwezige moest op de foto... 


... en inderdaad Ine was er deze keer ook bij!

De organisatoren voorzien steeds Jamaicaans lekkers (gebakken banaan, "saltfish fritters", "vegetable fritters" ed.) op hun verschillende feestjes, maar bij deze laatste dag hoorde ook een typisch Jamaicaans diner, namelijk "Jamaicaanse jerk chicken" met "rice and peas" en "coleslaw"!
Omdat Ine nogal kieskeurig is en ook niet altijd zin heeft in vlees, had zij op voorhand doorgegeven dat ze een vegetarisch menu wou. Zij kreeg lekkere "jerktofoe i.p.v. kip!
Tegen 22h reden we Amsterdam uit... en was het dus weer laat eer we thuis waren...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten