18 juni 2017

Amsterdamse Waterleidingduinen

Amsterdam hebben we eigenlijk, nu na enkele bezoeken, écht wel gezien... We zijn niet echt gek van deze stad. De sfeer die er hangt, vinden we maar niks en er is ook niet zó heel veel te zien...
DUS 
besloten we onze wandelspullen mee te nemen op 'weekendje weg' en te gaan wandelen in het gebied waar het drinkwater van de Amsterdammers vandaan komt, de "Amsterdamse Waterleidingduinen".

We kozen de 12 km-lange wandeling "Grasduinen wandelroute" uit. Waarom!? Deze wandeling zou één van de tien mooiste wandelingen van Nederland zijn én 'Grasduinen', het maandblad, heet nu 'Roots' en wij zijn abonnee van het interessante en mooie (door de natuurfoto's) blad.


 

 

De wandeling was in-der-daad heel erg mooi! 
Ze was heel afwisselend van landschappen en we zagen ook veel dieren... vosjes, die vaak te zien zouden zijn, zagen we niet, maar naast véle vogels zagen we 110 damhertjes, twee daarvan waren, laatgeboren, nog enkel zogende kalfjes!
110 is overigens géén overdrijving! We hebben ze echt geteld! In het begin van de wandeling, waar het drukker was door de verschillende kortere wandelpaden, waren de beestjes mensen gewoon. Verder weg van het bezoekerscentrum waren ze veel schuwer, maar zagen we er dus ook veel. Hoogstwaarschijnlijk zijn we er ook vele gewoon voorbijgelopen.

Aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten