27 mei 2012

Süd-Eifel

Vandaag vertoefden we in het zuidelijk gedeelte van de Eifel. We wandelden de volle 20 km van wandeling '10' uit 'Eifel Moezel Actief'. Deze startte in Neuerburg en stak enkele bergen/heuvels over tot in Sinspelt... Vooral de lange stukken klimmen, dalen en opnieuw klimmen en dalen, maakte deze wandeling 'moeilijk'...
en moeilijk werd het voor ons allebei: de plekken op onze voet(en) waar we blaargevoelig zijn, zorgden weer voor wat pijntjes... maar ook spieren en de heupen van Ine maakten het niet gemakkelijk om vlotjes te wandelen. Het was een mooie wandeling, met gelukkig niet té veel asfaltwegen... daar kunnen Ines voetjes immers niet goed tegen.

Een tweede wandeling zat er vandaag niet meer in vanwege onze fysieke toestand, maar ook niet gezien de tijd.
We bezochten 'Teufelsschlucht'. Hier moesten we natuurlijk ook naartoe en doorheen wandelen, wat de stappenteller op 23 km zet voor vandaag.
Die 'Teufelsschlucht' is best mooi, al was het jammer dat het al na zessen was eer we er waren.

Nadien reden we even over de Luxemburgse grens om te tanken... Tja, we móesten dat sowieso, dus beter en klein beetje omrijden en € 0,22 per liter uitsparen i.p.v. niet profiteren van dit voordeel! (op dit moment in Luxemburg: Diesel: € 1,228/liter, Benzine 95: € 1,374 en 98: € 1,416; Diesel in Duitsland: € 1,448...).
Na een doucheke aten we in Speicher heerlijke pasta!... De afgelopen grammetjes zijn er dus weer aan ;o)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten