20 mei 2012

Kokopelli

Gistermiddag stond "Kokopelli" op ons programma. Dit is een festivalletje dat voor de 6e keer georganiseerd werd in het West-Vlaamse Gullegem. Wij waren er nog nooit geweest... tot gisteren dus ;o) Sinds dit jaar is Kokopelli partner van de Benelux Reggae Contest en om die reden (en uit zin en nieuwsgierigheid) reden we dus dat hele eind...

Om 14u waren we al daar, dat betekende dat we nog heel wat tijd en plaats hadden om ons in het zonnetje te nestelen... Heerlijk, zeg! Maar, zoals altijd, hadden we geen zonnecrème bij en verbrandden we toch wel een beetje... Érg hardlerig zijn we op dat gebied ;oP

Enfin, tegen drieën was het tijd voor de 'Sunrockers', inderdaad de Benelux Reggae Contestwinnaars. Zij móesten het deze keer helemaal anders aanpakken: Ze zijn immers van drummer veranderd en deze kon gisteren niet. Bijgevolg stonden ze gisteren maar met z'n drieën op het podium: een toetsenist, een gitarist, een (elektrische) contrabas-bespeler en alle drie zongen ze daar ook bij. Deze 'set' was erg minimalistisch, maar opnieuw erg goed. Deze muzikanten weten echt waar ze mee bezig zijn !

Na de 'Sunrockers' snoepten we wat: gebakken banaan en mini-samosa's... Mmmmmm...
Daarna was het tijd om het standendorp, enfin twee infostands en twee verkoopstanden, te onderzoeken. Dit leverde Ine toch weer een ring en een armband op ;oP
In een tent 'speelden' tussendoor allerlei audio-visuele gezelschappen. Dit boeide ons eigenlijk niet zo... Wij gingen liever nog wat in de warme zon zitten ;o)

Opnieuw profiteerden we ervan dat we Afrikaans konden eten: Ine at kip met pindasaus (op z'n Afrikaans) en rijst. Johan at kip met een okra-saus (de benaming zijn we vergeten) en rijst. Lekker! Zo Afrikaans smaakt toch altijd!

Nadien besloten we om terug naar huis te rijden. Johan had nog graag 'Le Peuple de l' Herbe' aan het werk gezien, maar die zouden pas om 23u aan de beurt zijn... en dat duurde toen toch nog een aantal uren...en wat te doen ondertussen!??
Dit maakte dat we om iets na half negen thuis waren en niks moesten missen van onze gebruikelijke zaterdagavond / canvas-crimi-avond ;o)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten