06 december 2009

Dag twee

Vandaag sliepen we uit... zelfs erg lang voor ons vakantiedoen... maar de voorbije week hadden we ook niet bijster goed geslapen...
Na een veel te calorierijk ontbijt ;o) gingen we een auto huren.
We reden meteen naar Teguise, de vroegere hoofdstad van Lanzarote. Hier is het namelijk markt op zondagvoormiddag. Niet dat we dat graag doen maar er waren ook artisanale kraampjes en dat is wel interessant.
Teguise is een mooi stadje met allemaal witte huisjes en smalle straatjes. We aten ´s middags in een schandalige dure tapasbar... ach ja, we hebben vakantie... en dat leert ons weer dat we in Spanje niet in gezellige zaken binnen moeten gaan! Meestal zijn gezellige zaakjes niet typisch Spaans en zijn ze gericht op toeristen... en dus duur... ;o)
We reden richting de burcht van Teguise, op een vulkaan, vanwaar we een mooi zicht hadden op de omgeving. Overal zie je puntige heuvels... vulkaantjes dus: mooi!
We staken dan verder het eiland over en reden en liepen daar wat rond. Deze kant van het eiland is veel minder toeristisch en is vooral gekend voor zijn surfgolven...
In Costa Teguise vonden we een cafeetje met gratis wifi. "Fijn", dachten we, "dan kunnen er foto´s op de blog ed." ... maar het signaal was veeeeel te slecht in het cafeetje... en bijgevolg typen we dit in een internetcafe... waar we geen foto´s kunnen uploaden... Ach ja, dat komt wel ;o)
Vandaag is het trouwens stralend weer! Alle thermometers zeggen dat het 21 graden is maar het voelt veel warmer! Het is te merken dat we dicht bij Afrika zitten! : De zon straalt goed en ze staat laag. Waarschijnlijk kleurden we alweer wat bij vandaag dus ;o)

Groetjes... en tot??? Jullie zien het wel :o)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten