26 september 2009

En dan vandaag: vrijdag 25 september...

Vandaag was het onze laatste, actieve, vakantiedag in de VS... :-( We hebben ervan genoten! Het was een S-U-P-E-R-vakantie!

Vandaag begon de dag weer vroeg... Om 7uur ging de wekker weer af.

We reden naar het zuiden van Yellowstone National Park. Zo kwamen we weer terug aan het immens grote Yellowstone Lake. Ook hier zijn er warmwaterbronnen en geisers langs... en ín het koude meer. Net toen we aankwamen zagen we opnieuw een kudde 'elks'. Vooral de stier met zijn groot gewei is prachtig!

Maar natuurlijk waren de warmwaterbronnen dat ook! Vreemd dat je na vier dagen vulkanische toestanden nog steeds verrast wordt!
Het blijft gewoon mooi en interessant!

Ooit komen we zeker terug naar Yellowstone... waarschijnlijk ziet alles er dan helemaal anders uit... want de grootste vulkaan ter wereld moet nog steeds een dezer dagen / weken / maanden / jaren... uitbarsten...
Eigenlijk zou dit geen slechte zaak zijn! Er zou dan jaren aan een stuk vulkanisch as boven de aarde hangen. Dit zorgt voor lagere temperaturen... en weg opwarming van de aarde! ... en bovendien ligt dan heel Noord-Amerika onder de lava... en weg Amerikanen... Wat zou het gewéldig zijn... LOL

Na het verlaten van Yellowstone reden we nog door 'Grand Teton National Park'. Hierin ligt een immense bergketen met erg spitse en ruwe bergen. Het ziet er ook allemaal erg mooi uit!

Verder liepen we wat rond in Jackson. Dit is opnieuw een klein westernstadje... maar het is megatoeristisch... We bleven dus niet lang in het centrum rondlopen.

Vanavond aten we bij Mac Donalds... We vonden dat we dat toch één keertje gedaan moesten hebben... en jawel, het is nét hetzelfde als bij ons ;o)

De koffers zijn klaar, de wekker staat klaar (we moeten om 3uur opstaan)... Wij zijn nog niet klaar... maar het zal moeten, he...
Tot in België!

1 opmerking: