13 maart 2009

De Pré-historie

We hielden vandaag een préhistorisch dagje in Bretagne. We maakten een eerste stop in het dorpje Carnac. Hier heb je meer dan 3000 stenen uit de jaren 4000 tot 6500 vóór Christus. De stenen staan rechtop (=menhirs), vormen 'tafels' (=dolmen) of zijn verwerkt in een heuvel (= tumuli). Er staan werkelijk o-v-e-r-a-l stenen. Ze staan in cirkels maar vooral in rijen. Waarom dat dit zo is weet niemand... Heel vreemd en mooi!

Hierna reden we meer richting kust, naar Locmariaquer, waar we eerst een dolmen bezochten ;-) en daarna picnicten. De parking, waar we zaten te eten, stond het verschrikkelijk vol... al deze mensen stonden tot aan hun knieën in de zee... op zoek naar mosselen en andere schelpdieren. Op dit moment zou het het seizoen zijn van de Bretoense mossel. Deze zijn vrij klein, maar volgens Johan wel erg lekker.
Nadien bezochten we nog een omgesmeten menhir van zo'n 20 meter en nog wat dolmen.

In het stadje Vannes liepen we wat rond en bekeken er de middeleeuwse gevels... en deden een terrasje in een stralend zonnetje! Hier wordt trouwens aardig wat Belgisch bier gedronken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten