19 januari 2009

Harrods, Camden Market enz.

Zaterdag stonden we, voor ons vakantie-doen, best laat op. Om 9uur zaten we aan het ontbijt... Dat stelde werkelijk NIKS voor! De keuze was beperkt tot: een ronde sandwich, toast, 3 soorten confituur en 4 soorten ontbijtgranen... Niet echt geweldig dus, maar we waren ook voor een erg goedkoop hotel gegaan ;-)

Na het ontbijt namen we de metro naar Harrods. We wilden helemaal niet gaan shoppen of zo, maar vooral Ine was benieuwd hoe deze winkel er uit zag en óf hij ook zo groot is dan gezegd wordt... dat ís dus zo! In het prachtige gebouw werden de oude plafonds en versieringen behouden én liep je verloren in de verschillende afdelingen. Ine vond toch nog een paar schoenen in solden (eerst £ 99,95, nu £ 29,95). Ze nam ook nog een klantenkaart en boem er ging nog eens 10% van de prijs af! Voor nog geen € 30 heeft Ine nu dus een paar schoenen van The North Face erbij!

Na Harrods namen we de metro naar Camden Town. Hier heb je verschillende marktjes. Je vindt er kleding, juwelen, eetstalletjes ed. In Camdenlock, één van zo'n marktjes, nam Johan een soepje bij een Chinees... waarschijnlijk werd daar Johans gsm gepikt... Ine was daar plaats aan het houden bij de weinige stoelletjes en daarom was er niemand bij Johan om even op te letten... en voila, gsm weg... :-( In Camdenlock vonden we daarna wél nog het winkeltje dat we zochten: Massive International. De eigenaar van dit winkeltje heeft al jaren een verkoopstand op Reggae Geel. De eigenaar was héél erg blij van Johan te zien! Johan vond nog wat LP's bij hem, maar hield zich wat in met het kopen van LP's en CD's omdat hij nog een nieuwe gsm moest kopen...

Na het blokkeren van Johans nummer en telefoon en het wegbrengen van onze 'koopwaar', stapten we terug de metro in om naar Saint Paul's Cathedral te gaan. Deze cathedraal is mooi maar vooral de koepel is prachtig. We zijn de koepel ook opgeklommen. Na Saint Paul's liepen we verder langs Guildhouse. Hier werd vroeger al hetgeen rond de slavenhandel, een aparte gilde dus, geregeld... Op zich dus maar een markant gebouw maar het is wel weer een 'link' naar Ghana, Gambia en Jamaica, waar we de slavenforten ed. bezochten.

Hierna wandelden we opnieuw door. Ondertussen voelde Ine haar voeten al helemaal branden... De vele stopjes bij o.a. 'Starbuck Coffee' verlichtten haar pijn wel. De koffie is er heerlijk én ze hebben er lekkere gebakjes ;-)

De Tower Bridge werd onze laatste bezienswaardigheid zaterdag. Deze brug vinden we het mooiste 'gebouw' van Londen! We gingen er ook in. We liepen van de ene toren naar de andere en we zagen de motoren van de brug. Erg mooi!

's Avonds aten we in een pub bij Euston Station en gingen we 'wat' drinken in Oh! Bar, waar het op zaterdagavond reggae-avond is... Deze avond viel ook de enige regen die we in Londen gehad hebben! Wat een geluk, dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten