03 januari 2009

The Constant Gardener

We hebben al een hele tijd de 'Euro Cinema II'-collectie van De Morgen thuis liggen. Dit is een DVDcollectie van 'de betere film'.
We hebben nog niet veel tijd gehad om deze films te kijken. Gisteravond was er, naar onze mening, niks op TV en keken we zo'n dvd.

We zijn nog maar aan deel 4 gekomen. Deze is 'The Constant Gardener'.

De film gaat over Justin, een medewerker van de Britse ambassade in Kenia met groene vingers, en zijn vrouw Tessa. Deze is een idealistische mensenrechtenactiviste.

Justin is liever met zijn planten bezig dan met zijn werk. Tessa zit constant tussen de plaatselijke bevolking waar ze zich bekommert over hun gezondheidsproblemen.

Tessa wordt vermoord terug gevonden. Justin begrijpt er niks van en gaat op onderzoek uit. Dit wordt erg bemoeilijkt door allerlei 'hoge pieten' uit de farmaceutische wereld maar ook door hooggeplaatste diplomaten die deze bedrijven toelaten om nieuwe geneesmiddelen te testen op de plaatselijke bevolking...

We vonden het allebei een héél erg goede film! Zowel het verhaal, als de emoties, als de onderlinge relaties, als de situatie van Afrikanen, als de Afrikaanse natuur werden mooi in beeld gebracht. De film won een Oscar en een Golden Globe voor 'beste vrouwelijke bijrol'. 'The Constant Gardener' is, naar onze bescheiden mening, een echte aanrader om eens te huren of kopen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten