02 januari 2009

Beetje meer uren

Ine werkte tot en met 31 december 32 uren per week in het woonbegeleidingscentrum (WBC) in Sint Odiliënberg, bij Roermond. In de Nederlandse zorg is 36 uur fulltime (België = 38 uur). Ine werkte dus 88,89 %.

Vanaf gisteren kwamen daar echter wat uurtjes bij! Ine gaat 2,62 uur per week méér werken. Ze werkt nu dus 96,17 %... Deze uurtjes werkt ze ook voor Daelzicht maar niet voor het WBC.

Deze uren werkt ze als intern auditor. Als intern auditor gaat Ine op pad met een collega om te checken of Daelzicht de kwaliteit biedt, die zij cliënten en zorgkantoren (beetje vergelijkbaar met de Belgische mutualiteiten) garandeert te bieden volgens het verkregen HKZ-certificaat.

'HKZ' is een kwaliteitskeurmerk. Met dit keurmerk wordt aangeduid dat de voorziening aan de normen van een kwaliteitsonderzoek voldoet (meer over HKZ).

De uren krijgt Ine wekelijks maar ze hoeft niet wekelijks die 2,62 uur te gaan werken. Deze uren kan ze zelf plannen met haar 'partner-auditor'. Het contract loopt tot augustus. Dan wordt besloten of er nog interne auditoren nodig zijn en wie dat dan gaat blijven.

Ine vindt het vooral erg interessant om te doen omdat ze de organisatie dan eens langs een heel andere kant moet bekijken. Bovendien komt ze zo op verschillende locaties van Daelzicht en leert ze zo heel wat nieuwe collega's kennen. Natuurlijk brengt dit ook weer wat extra centjes op... die we kunnen besteden aan onze reizen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten