03 december 2007

Date!

Net zoals de vele sekstoeristen hier, het is echt opvallend!, hadden wij gisteravond ook een date, maar wel met andere bedoelingen :o)
Via Rigo kwamen we in contact met "doktor Alimantado" (zie ook hier). Hij woont tegenwoordig in Gambia. We belden de man op en we spraken af!

"Tado" is een heeeeel vriendelijke man. Hij was zeeeer aangenaam gezelschap! Het werd een leuke avond! We gingen met hem eten in een restaurantje van een Britse vriend van hem, ook een zwarte. Wat blijkt nu: Zij worden in Gambia ook gezien als "blanken" (Tado is een Jamaicaan). Zij hebben ook last van de "bumsters"! (Bumsters zijn opdringerige jongens die je overal naar toe willen begeleiden, tegen betaling ofcourse. Ze zijn heeeeeeel vastberaden en het is een hele klus om ze weg te krijgen... eigenlijk niet zo leuk). We besloten dat we de bumsters niets kwalijk nemen (ze kunnen maar proberen, he), maaaaar ze zijn veeeel te volhardend :o)
Verder reden we via verschillende "bmx-oefenbaantjes" (lees: heel erg hobbelige weg) naar het huis waar Tado tegenwoordig woont. Best indrukwekkend: een ommuurd klein gebouw met een bewaker die in een soort schuur woont... Tado is trouwens van plan om wat kamers leeg te maken om te verhuren voor vakanties... Interesse? Laat maar horen!
Verder reden we met hem langs de uitgaansbuurt, maar daar vonden we alle drie niks aan, dus bleef het bij sightseeing. Maar: Het was een heel geslaagde avond!

Vandaag gingen we naar een schooltje, een krokodillenpool (AKELIG!!!! volgens Ine), een botanische tuin en naar een bank. Er zijn redelijk wat banken in Gambia, maar er zijn er maar 4 waar je als toerist geld kan opnemen... Het was een uurtje wandelen van ons hotel... daar aangekomen was de bancontact leeg! Gelukkig moest de bank nog openen en werd toen de bancontact terug gevuld (om de een of andere bizarre reden konden we IN de bank geen geld opnemen van onze visarekening)...

Oh ja! Het is ons alsnog gelukt om de 'Roots'-excursie te boeken! Donderdag gaan we er naar toe! Morgen en overmorgen willen we nog naar een nationaal park gaan en naar de hoofdstad Banjul.

2 opmerkingen:

  1. hoi

    Precies weer goed naar jullie zin daar ! amuzeer jullie en we houden jullie blog in de gaten

    groetjes
    Nele

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey zusje!
    Leuk dat je een reactie zet! We hebben het idd naar onze zin!

    BeantwoordenVerwijderen