21 april 2024

www.vlaanderen.be/mijnverbouwloket

Vorig jaar kregen we twee keer een nieuw dak op onze bijbouw... al je je niet meer herinnert waarom dat twee keer was, kan je dat hier teruglezen.

We hadden gevraagd om het nieuwe dak te isoleren. Dat was voordien, door de vorige eigenaar, niet gedaan... en dat scheelt toch weer in de stookkosten en in het (langer) buitenhoeken van zomerhitte. 

Omdat er voor dakrenovatie en -isolatie premies aan te vragen zijn, hebben we dat voor alle mogelijke premies gedaan... wetende dat we niet voor alle premies in aanmerking zouden komen... maar niet geschoten altijd mis ;o)

Recent kregen we de beslissing:
  • "U komt niet in aanmerking voor een premie voor de volgende werken omdat u tot de hoogste inkomenscategorie behoort:
    • aanbrengen van een onderdak bij hellende daken en waterdichte bedekking &
    • dakdoorbreking, zoals dak(vlak)ramen, lichtkoepels en lichtkokers"
  • Voor de premie voor dakisolatie kwamen we wél in aanmerking. Die is op basis van forfaitaire premiebedragen, niet op basis van de factuur. We kwamen in aanmerking voor het premiepercentage dat een "eigenaar-bewoner uit de hoogste inkomenscategorie of een andere investeerder" krijgt.
En omdat de oppervlakte van het dak van onze bijbouw 40 m2 is, krijgen we binnenkort, aan € 8/m2, € 320 als premie voor het laten leggen van dakisolatie... en dat is alweer mooi meegenomen... om tijdens een volgend tripje op te maken!

Waar we dat aanvroegen? : MijnVerbouwLoket 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten