15 juni 2021

Update uitbarsting IJsland '21 (54)


Links zie je het uitbarstingsgebied van rond 22 mei in beeld gebracht, rechts dat van 14 juni...
het groeit gestaag...

De aanvoer van lava is vrijwel constant. Krater Ragnar lijkt wel "uit" te gaan. De kratermond wordt steeds kleiner, maar dat lijkt geen invloed te hebben op de aangroei van het lavaveld. De lava komt momenteel veelal onder de al oudere lava vrij.

Wandelpad A is ondertussen afgesloten omdat daar weer een gedeelte opgeslokt werd door de lava. De IJslanders zijn zich aan het beraden over een nieuw wandelpad. 

Voor de verplichte parkeerplaatsen wordt overigens geld gevraagd. Dit wordt gebruikt om die paden te onderhouden, voor toiletten ed., maar er gaat ook een soort bus komen om mee naar boven, naar de uitbarsting, te gaan voor mindervaliden... en luie, vatsige Amerikanen.
...met die Amerikanen die sinds enkele weken weer volop op IJsland zijn, zijn ook het aantal idioten toegenomen... Er waren al verschillende Amerikanen die het nodig vonden het noodlot te tarten door te gaan wandelen op het lavaveld... dat misschien niet aan de oppervlakte, maar wel vlák daaronder nog steeds 600 à 1200 graden heet is... Er vielen nog geen slechtoffers, maar ze verwachten er wel :-(

Geen opmerkingen:

Een reactie posten