24 mei 2021

Onze Pinksterzondag...

 

Gisteren, zondag 23 mei '21, maakten we ons wekelijkse wandelingetje. Ine wilde, als uitdaging voor haar linkelenkel en als voorbereiding voor IJsland, een wandeling van zo'n 7 km, met een erg oneffen ondergrond en veel hoogteverschillen... en een terras voor na de wandeling... en aangezien, na de tevergeefse zoektocht naar voortvluchtige Jurgen Conings, het Nationaal Park Hoge Kempen weer open was, dacht Ine meteen aan het Lanklaarderbos / Litzberg.

Door de brace die Ine draagt tijdens het wandelen, kan ze ondertussen goed wandelen, al is dat nog niet pijnloos (en dat wordt misschien ook nooit meer pijnloos). Hellingen, die in het Lanklaarderbos gevormd zijn door miljoenenjaar oude duinen, neemt Ine, zowel naar boven als naar beneden, erg voorzichtig en dan gaat dat wel... wat een geluk is voor de wandelingen die we in IJsland gaan maken.

Na de wandeling gingen we op het terras van Chateau Litzberg (foto 2), dat absoluut niet zo Coronaproof bleek dan zou moeten, zitten. Het was precies middag, dus namen we ook wat lekkers om te eten... Johan nam de dagsoep (asperges met, zo bleek toen die geserveerd werd, zalm) en Ine nam de apfelstrudel (met, zo bleek toen die geserveerd werd, slagroom en ijs)... lekker... maar het bleken daar Scandinavische prijzen te zijn! 

Nadien werkte Johan in de tuin... we wilden ons houden aan "maai mei niet" maar omdat Johan dit jaar nog niet gemaaid had en het veel regende met ook zonnige periodes was de "gazon" écht wel véél te hoog en onderkomen geworden... die moest er echt af dit weekend! De bijtjes, hommels, vlinders en andere insecten kunnen gelukkig ook nog op andere bloemetjes terecht...

...en toen dat gedaan was, was het tijd om iets te drinken in onze serre / veranda (foto 3)... waar het, met de deur open, aangenaam vertoeven was!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten