Johan heeft dit jaar nog redelijk wat scotch bonnetpepers kunnen oogsten... al zijn er verschillende planten in de serre verbrand doordat het zowel tijdens onze junireis als onze septemberreis veel heter was geworden dan voorspeld... en niet alle planten konden "gered" worden...
Vriend Gerry heeft ook steeds een grote collectie pepers... en had dit jaar wel érg veel scotch bonnets kunnen oogsten... en Johan kreeg een gedeelte van zijn oogst (foto).
Aangezien we gisteren niet gingen wandelen (dat doen we volgende weekend en de week nadien al genoeg), had Johan, naast klussen, nog wat tijd over om al "wat" pepers te "verwerken". Er ging een gedeelte voor acht uur op 70°C in de oven (foto 2 en... 8 uur later: foto 4) en van een ander gedeelte maakte hij confituur (foto 3)...
De deuren en ramen moesten we gedurende al deze uren wel open laen staan... Poeh poeh! Onze neuzen gingen open, de kelen kriebelden, ogen traanden en zelfs onze lippen smaakten pikant... ook bij Ine die geen éne peper aanraakte... en dat uren aan een stuk... Je moet er iets voor over hebben om zelf pikante kruiden en dergelijke te maken...
Vandaag gaat hij nog peperolie en "jerk" maken voor hij vanmiddag gaat werken.




Geen opmerkingen:
Een reactie posten