09 april 2020

Wandelen in de buurt


De maatregelen die opgelegd zijn omwille van de pandemie van COVID-19 maken dat we ons anders moeten organiseren om te gaan wandelen... want wandelen zouden we sowieso, met of zonder Corona-maatregelen, gaan doen... alleen is het nu niet meer via wandelingen van Wandelsport Vlaanderen.

Onze eerste wandeling tijdens de 'lock down' was op zondag 22 maart '20 (foto links). Het was toen nog niet echt helemaal duidelijk of je met de auto mocht rijden om gaan te wandelen. Wij deden dit, maar bleven binnen de gemeentegrenzen... maar later bleek dit toch niet te mogen. 
Ine wacht overigens, sinds die 22e maart, op antwoord op haar mail naar het officiële emailadres van de FOD Volksgezondheid om deze onduidelijkheid op te helderen... Tja... :-( 

Op zondag 29 maart wandelden we een lus van 8,5 km vanuit thuis (foto rechtsboven). Johan liet de website "RouteYou" een route uitstippelen. Het fijne daaraan is dat deze website, anders dan GoogleMaps ed., wandelpaden meeneemt in de routes die voorgesteld worden. De routes gaan ook langs grote en (vooral) kleine bezienswaardigheden... maar zo kom je nog eens ergens dicht bij huis zonder dat het steeds dezelfde saaie wandeling is (die we ongeveer om de andere dag ook al doen).

Afgelopen zondag, 5 april '20, wandelden we opnieuw via RouteYou en wandelden we een lus van zo'n 10 km vanuit thuis (foto rechtsonder)... dik in orde, eigenlijk...
Voor de volgende weken heeft Johan ondertussen al wat routes gemaakt... met steeds meer kilometers, he...
...en Johan zijn knie!? Die doet het goed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten