16 maart 2020

Thuis!

Sinds vannacht, met een vertraging van 35 minuten, zijn we terug in het land...

Johan is weer aan het werk... en aangezien hij in de zorg werkt, is hij gewoon op Katarsis zélf aan het werk... ondanks COVID-19. Ine heeft nog tot en met woensdag verlof. Zij zal ook gewoon naar kantoor in Sittard-Geleen gaan. De huisbezoeken die ze normaliter aflegt, zijn allemaal afgelast en werden telefoongesprekken, maar verder kan zij haar werk gewoon uitvoeren.

In Portugal werden ook steeds meer maatregelen om COVID-19-besmetting, het huidige Coronavirus, te voorkomen: we werden gevraagd om alvorens een terrasje te doen de handen te wassen, musea waren gesloten, er werd een tafel vrij gelaten tussen de bezette tafels, in winkels mochten maar een aantal kopers per keer binnen, de wachtenden bleven ver uit elkaar staan, de scholen sloten er ook en dergelijke. 
Je zag regelmatig mensen met mondkapjes en plastic handschoenen aan, zéker in de vlieghaven. Dit is enkel belangrijk als je zelf ziek bent... en dan moet je zéker thuisblijven... en helpt eigenlijk niet als je niet ziek bent...

Gaan wij thuis wat zitten kniezen!? He-le-maal niet! Er is genoeg te doen... zoals je hier naast ziet...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten