03 december 2019

Thuis - Saint-Omer - Abbeville

 

Afgelopen donderdagochtend 28 november '19 reden we richting Frankrijk. We trokken voor vijf dagen naar het noordwesten van dat land, naar de regio "Hauts-de-France".

Na zo'n drie uur en driehonderd kilometer rijden, stopten we in Saint-Omer.

Saint-Omer was ooit "Sint-Omaars", een Vlaamse stad. In 1677 werd het Frans en werd het ommuurd. Net als vele Franse steden werden die vestingsmuren ontworpen/gemaakt door Vauban.

We maakten een wandeling in het oude stadscentrum van Saint-Omer. We liepen er voorbij verschillende oude huizen en gebouwen (foto 1). Het is best een mooie stad. We sloten ons bezoek in de stad af in de "Jardin Vauban" (foto 2), de stadstuin naar het ontwerp van dezelfde man als de muren.

Na ons bezoek aan Saint-Omer reden we, in anderhalf uur, naar ons "thuisadres" voor de komende vier nachten, Domitys l'Aigrette Bleue in Abbeville... Wat ons daar meteen opviel en wat niet duidelijk aangegeven staat op Booking.com is dat het... dat het een bejaardencomplex is die ook een aantal kamers verhuurd als hotelkamer of appartement! Oké, dat is niet erg, maar was toch even "speciaal"... ;o)

Rond 18u wandelden we het stadscentrum van Abbeville, de hoofdstad van Picardië, in om iets te gaan eten... dat bleek een uitdaging... Er waren maar weinig eetzaken, die er wat "goed" uitzagen, open... De brasseries hadden enkel lunch en bleven niet lang meer open en blijkbaar konden we pas om 19u in een restaurant terecht... We gingen uiteindelijk bij een afhaal-Italiaan met wat tafeltjes in zijn zaak pizza eten... wel lekkere pizza, met héél veel kaas...

Op zoek naar een restaurantje passeerden we onder andere de gotische Sint-Wulframkerk (foto 3). In het centrum van de stad passeerden we ook nog het stadhuis, met een grote toren, maar verder was er eigenlijk niets te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten