15 september 2019

Locatie & Tijdsverschil

Terwijl wij aan het vliegen zijn naar Canada (vanuit Munchen iets langer dan tien uur) hebben we voor jullie nog een blogbericht voorzien... Of we vaak internet en tijd gaan hebben om blogberichten te maken, weten we niet... dat merken jullie van zelf als jullie regelmatig eens op deze pagina komen piepen... ;oP

Op de tijdzonekaart hiernaast (links) zie je waar Canada ligt ten opzichte van Europa. Het gedeelte dat wij gaan verkennen, een stukje British Colombia en Alberta, ligt aan de zuidwestkust, tegen de Verenigde Staten. Op de kaart rechts zie je enkel Canada uitgetekend en zijn die staten aangeduid met "BC" en "AB". Qua breedtegraad blijven we dus ongeveer op dezelfde hoogte als België. Qua lengtegraad ligt de regio die we bezoeken tussen 115° en 125° westerlengte (België ligt tussen 3 en 6 oosterlengte).

Als we tijdens onze reis de provinciegrens tussen British Colombia en Alberta oversteken (en weer terug), rijden we ook een andere tijdzone in. In British Colombia houden ze de "Pacific Time" (UTC -8) aan, in Alberta de "Mountain Time" (UTC -7). In West-Europa houden we de "Midden Europese tijd" (UTC +1) aan. Dat betekent dus dat, als we in British Colombia vertoeven, we negen uur vroeger zijn dan in België en in Alberta acht uur.

We landen op (voor ons nog steeds) 15 september 2019 om 16:45 uur, locale tijd, in Vancouver. Voor jullie is het dan al 16 september 1:45 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten