30 september 2019

Dag 2 West-Canada

Even gebruik maken van een minder druk dagje in Canada én van de WIFI op de camping...

Dag 1 van onze Canadareis was dus enkel reizen... Vanaf dag 2, maandag 16 september '19, gingen we echt op verkenning! We werden om half 9 opgepikt aan ons hotel om naar het kantoor van 'Cruise Canada' te gaan. Bij 'Cruise Canada' hadden we onze mobilhome/camper geregeld.

Het wegrijden met die "C25" was toch wel spannend... maar het lukte Ine prima! al is het ding toch echt wel groot!

Het eerste wat we deden, was boodschappen gaan doen en "berenspul" aankopen.
Met "berenspul" bedoelen we dan 'berenknallers' ("bear bangers") en 'berenspray'. De "knallers" dienen om, als je al eens een beer bij het wandelen tegenkomt die niet uit zichzelf uit je buurt komt en je zelfs benadert, weg te jagen. Als het dier op 25 m van je is, schiet je met die 'knaller' in de lucht om het af te schrikken en weg te jagen. De berenspray dient om, als die beer toch niet afgeschrikt wordt, de beer, op 8 à 10 meter van je af, te bespuiten. Het is iets als pepperspray, maar op berenniveau...
Deze spullen kan je niet overal kopen omdat het in feite wapens zijn... maar wel noodzakelijk zijn als je je in berengebied begeeft. We mogen de dingen ook niet mee naar België pakken. We moeten ze gaan inleveren op het politiebureau of op de plaatsen waar ze verkocht worden. 

Onze volgende stopplaats was aan "Bridal Veil Falls" (bruidssluier waterval, foto links). Na een stukje flink bergop wandelen, kwamen we aan de mooie waterval.
In "Coquihalla canyon Provinciaal Park" werd een gedeelte van het uitgebreide Canadese spoornetwerk, dat vaak dwars door bergen heen loopt, opengesteld als wandelpad. De rails zijn weggehaald en je wandelt er door verschillende tunnels en over bruggen die decennia geleden door treinen gebruikt werden. Dit was op zich al best "speciaal", maar de 'canyon' waardoor deze oude spoorlijn liep, was ook mooi (foto rechts). Blijkbaar is ook een scène uit één van de Rockyfilms er gedraaid.

Als afsluiter van de dag, na het inchecken van onze camper op onze gereserveerde camping, wandelden we nog naar het stadscentrum van het kleine stadje Hope. Het stadje is bekend om zijn kampioenschappen "kettingzaag-beeldhouwen-in-boomstammen" en dat is in het straatbeeld te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten