25 augustus 2019

Londen (1 & 2)

Vrijdagavond, nadat Johan gewerkt had (Ine had vrij omdat ze maandag werkte), reden we naar Aarschot om de trein naar Brussel te nemen (vanuit Aarschot station omwille van goede verbindingen, ruime en goedkope parking voor reizigers). In Brussel-Zuid aten we eerst nog een Quick-ske om vervolgens op de Eurostar richting Londen te gaan wachten. Precies op tijd, om 20u22 (CET), vertrok deze en om iets na half 10 (GMT) stonden we op het perron van Saint Pancras International.
We kregen opnieuw kamer C007, waar we om gevraagd hadden, in Hotel Wardonia, waar Ine zich installeerde met haar boek en waarvan Johan al snel vertrok om een pré-Notting Hill Carnival-feestje bij te wonen. Hij ging, tot een serieus gat in de nacht, naar het dub-feestje van Channel One Soundsystem.

Zaterdag (24-8-'19) startte voor ons in het Zuid-Londense Brixton, waar we Jamaicaans ontbeten/brunchten. Nadien neusden we in de winkeltjes in Brixton Market, kocht Johan wat plaatjes en deden we Jamaicaanse boodschappen voor enkele van Johan zijn collega's. Nadien passeerden we langs Bourough Market, ook voor die collega's, en wandelden we "the City" in. Door de week is dat het bruisende hart van Londen omwille van al de kantoren, maar in het weekend is het er vrij rustig... op wat toeristen na die, net als wij, (jaarlijkse traditie ondertussen) "Sculptures in the City" bezoeken. Dat is een openluchttentoonstelling van diverse groot(s)e kunstwerken die tussen de kantoorgebouwen verstopt liggen. De tentoonstelling wordt ieder jaar toch wat minder, vinden we, wat jammer is...
Vanuit 'the City' wandelden we 'Spitalfields' in, waar we eerst rustig wat dronken... het was 29°, dus dorstig weer.
Johan kocht nog wat plaatjes, Ine ging nog maar eens op "graffiti-"jacht" in en rondom Bricklane.

Om half 7 troffen we Youri in het Indonesisch-Thais-restaurant "Jakarta", waar we heel heel lekker aten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten