07 juli 2019

Meer verkennen in de Jura

Voor vorige week woensdag, 26 juni '19, werd heet weer voorspeld... dat kwam ook uit... Het werd ruim boven 34°C... puffen, dus...
We hadden daarom al dinsdagavond beslist om geen lange wandeling te gaan maken op die woensdag, maar een autorondrit met wandelingetjes tussendoor te gaan doen.

We wandelden eerst naar "le pic de l'aigle". Alhoewel het nog maar 10u was, was het al erg warm, maar onze inspanning werd beloond! Het uitzicht vanop de top was er mooi.
We reden daarna door naar het uitzichtpunt van "de vier meren". Dat was een prachtig uitzichtpunt (foto 1)! Het 'vierde' meer is niet zo heel goed te zien, maar ligt (op de foto) rechts bovenaan.


We bleven rijden over kleine kronkelweggetjes en kwamen zo bij een uitkijkpunt aan "Lac de Chalain", waar we ook lunchten en een ijsje aten.

Na nog wat meer uitkijkpunten reden we naar Baume-les-Messieurs. De grotten en de abdij bezochten we er niet. We gingen er wel naar de "Cascades des tufs" (foto 2) en "Cirque de Baume" (foto 3). De watervallen bevatten niet zo heel veel water, maar waren wel mooi. We gingen ook bovenop kijken. Vandaar hadden we ook een beter zicht over het half cirkelvormige dal en de hoog torende, steile rotsen, blijkbaar "keteldal" ("cirque") genoemd. 


Na al dat natuurschoon reden we naar Lons-le-Saunier, waar we een stadswandeling maakten (foto 4 & 5). In het stadje liepen we langs de typische, oude/historische huizen, wat kerken, pleinen en langs de zoutwaterbron. Dit bronwater wordt gebruikt om de kazen van La vache qui rit te maken. In het stadje ligt ook het eerste fabriekje van deze, ondertussen, multinational. Er was ook een museum over, maar dat bezochten we niet.


Na het stadsbezoek waren we zowat "gaar" van de warmte... en reden we terug naar onze camping in Bonlieu, voor onze laatste nacht daar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten