05 juli 2019

4e dag Frankrijk

Na onze eerste nacht op Camping de l'Abbaye in Bonlieu reden we naar de Hérisson-vallei, ietsje verder op. De rivier Hérisson is een rivier van twee samen gestroomde bergriviertjes die hun oorsprong vinden in het "meer van Bonlieu" en "meer van Ilay". De rivier telt, van boven op de berg waar hij naar beneden komt tot in de vallei, zeven watervallen, de "Cascades du Hérisson". De afstand van boven tot beneden is 3,7 km en heeft een hoogteverschil van 255 meter. We wandelden van beneden naar boven en terug... en dat was soms best wel "pittig": het was soms best steil, er waren veel trappen (wat toch zwaarder wandelen is), maar bovenal was het érg warm! We wandelden bijna steeds onder bomen, maar dan nog was de warmte (weer goed boven 30°C) goed te voelen...Gelukkig hadden we veel water bij!

De mooiste van de watervallen was meteen de eerste (foto 1), de "l'Éventail" (in het Nederlands "de waaier". Daarna volgden
Le Grand SautLe Gour BleuChateau Garnier, Saut de la ForgeMoulin Jeunet en bovenaan, voor ons als de laatste, de Saut Girard (foto 2)... de ene al wat mooier dan de andere.

Lunchen deden we bij de "Saut Girard", een lunch "with a view" dus ;o)
Sommige stukken van het wandelpad hadden we nogal glad gevonden bij het naar boven gaan. We pasten daarom ons tempo bij het dalen hierop aan.

De beklimming en afdaling waren een mooie wandeling geweest! Voor wie in de buurt passeert: 't Is een aanrader!

Bij het terugrijden naar de camping stopten we nog op twee uitkijkpunten. Bij het eerste zagen we l'Éventail onderaan de berg tussen de bomen liggen (foto). Van al de andere watervallen of het wandelpad was helemaal niets te zien. Toch wel bijzonder om deze waterval op die manier ook te zien. Bij het tweede uitkijkpunt, al heel dicht bij onze camping, keken we van boven naar de "Saut Girard" (foto).

Bijna bij de camping besloten we dat we door zouden rijden naar "Lac de Bonlieu". Via een bochtig, smal, geasfalteerd weggetje, waarvan we blij waren dat we dit niet te voet genomen hadden aangezien er voor voetgangers totaal geen overzicht was, kwamen we na een kilometer aan aan het "meer van Bonlieu". Op een aanwezige kaart zagen we dat er een uitkijkpunt, "belvédère de Maguenay", was. Er stond niet bij het ver het wandelen was, maar het leek niet ver... en dus startten we onze tweede wandeling van de dag. Alhoewel het al rond half 5 was, was het nog erg warm... en het pad ging behoorlijk steil omhoog... en leek nergens naar te leiden. Net toen we besloten hadden nog maar even door te gaan, vond Johan het wegwijzertje naar het uitkijkpunt. Op foto 3 zie je wat we er zagen... Onze inspanning werd beloond!

Nadien reden we terug naar de camping, waar we de hele avond buiten zaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten