11 juli 2019

28 juni '19 in Frankrijk

Vrijdag 28 juni '19 waren we al aan de zevende dag van onze reis in Oost-Frankrijk bezig. Twee dagen ervoor werd nog voorspeld dat het dan wat "koeler" (onder 30°C) zou worden, maar de avond voordien zagen we dat er opnieuw 34°C voorspeld werd... wéér geen lange wandeling, dus... Gelukkig stonden er in onze reisgids verschillende autorondritten met wandelingetjes!

Vanuit onze camping, dicht bij Saint-Claude, reden we een half uurtje zuidelijker tot aan "Borne au Lion". Dit is een historische plek omdat er zich verschillende veldslagen voor deden, het in de 17e eeuw de grens vormde tussen Frankrijk, de Savoie en Spanje en in WO II er zich een serieuze slag afspeelde. Wij waren erheen gegaan omdat het ook een wandelknooppunt is in een mooie groene regio. 

De "Borne au Lion" ligt op 1289 m hoogte en één van de wandelingen die je er kan doen, is die naar de "Crêt de Chalam", op 1545 m hoogte... en Borne au Lion is van waar foto 1 gemaakt werd tot op het hoogste topje van de berg op de foto 1.

We wandelden een uurtje van "Borne au Lion" naar "Crêt de Chalam". De wandeling was mooi en was afwisselend steil en stilletjes aan naar boven... dus eigenlijk goed te doen! Enkel het laatste stukje was écht steil... maar het uitzicht... het uitzicht... was serieus de moeite! 360° rond was het heel mooi! Doordat het een heldere hemel was, konden we de Mont Blanc, zo'n 100 km verderop, zien liggen! en natuurlijk zochten we van daarboven ook ons vertrekpunt, die "Borne au Lion", op... Het gelige driehoekje van samengekomen wegen in het midden van foto 2, is ons beginpunt van de wandeling...

Toen wij boven kwamen, kwamen er net een tiental mensen naar beneden. Hierdoor hadden we een tijdje de top helemaal voor ons alleen. Toen er een hele klas lagere schoolkinderen boven aankwamen, zijn we maar naar beneden gegaan. De rust was weg.

De terugweg was dezelfde als de heenweg.
Na de lunch verlieten we de locatie en reden we verder.

In de gemeente Choux wandelden we naar de "Belvédère du Cuchet" en vanop de "Belvédère de la Roche Blanche", waar we ook weer een klein wandelingetje voor moesten maken, konden we het dal van rivier Flumen "inkijken". De verdere route die we volgden, leverden enkel nog het uitzicht van "Saut du Chien" op... de waterval en andere zaken in die buurt reden we, zonder ze te zien, voorbij...

...een laatste stopplek van de autoroute was in Chaumont om van daaruit naar "Cascade de la Queue de Cheval" te wandelen. Ook déze hadden we bijna "gemist"... We liepen in eerste instantie in plaats van links/stroomopwaarts naar rechts/stroomafwaarts... waar we twee teleurstellende watervalletjes zagen... maar gelukkig keek Ine, toen we wilden terugwandelen nog even achterom... en zagen we de échte "paardenstaartwaterval" liggen (foto 3).
De waterval verliep in drie verschillende delen en valt 30 meter naar beneden, maar helemaal in één keer/in z'n geheel konden we de waterval niet zien omdat er, zoals je ook op foto 3 ziet, veel hoge bomen in de weg stonden... We bleven onderaan de waterval, waar het beekje/riviertje weer verder liep, wat rusten in de schaduw... Het bleef echt puffen van de hitte...

Hierna reden we Sainte-Claude in om boodschappen te gaan doen, om vervolgens weer naar de camping te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten