26 juni 2019

Dag 2: "Chaumes du Langenberg et Wissgrut" & "Ballon d'Alsace"

Zondag 23 juni werden we tegen zevenen wakker in onze Kangoo, op ons QUQUQ-bed... en we hadden weer goed geslapen op dat matrasje! Na het douchen, ontbijt en de afwas reden we naar het dorpje Sewen. 
We hadden bij aankomst op de camping, zaterdag, van de receptie enkele uitgeschreven wandelingen in de buurt meegenomen en de "Chaumes du Langenberg et Wissgrut"-wandeling uitgekozen. Deze had z'n vertrekpunt vlak buiten het "centrum" van Sewen.

Na een half uurtje stijgen, wat voor Ine moeilijk was in de vochtige bossen, kwamen we bij de waterval van Wagenstal (foto 1)... geen spectaculaire, maar een mooie... Nadien ging het almaar verder omhoog. Ine dacht er over om terug te draaien, maar uiteindelijk zette ze toch maar door... eens de vochtige bossen uit, ging het best oké, ook het stijgen...

Na een korte stop op een terras ging het terug omhoog, over en langs skipistes ditmaal... nu mooi groen natuurlijk. 
Bovenop die berg, de Langenberg, hadden we een heel mooi uitzicht (360° rond) over de streek (foto 2).

Na die top was het eigenlijk alleen nog maar dalen naar het vertrekpunt in Sewen.

Onze wandeling nam, door het trage tempo van Ine en de vele tussenstops om te rusten maar ook om foto's te maken, vijf uur in beslag. We wandelden 12 km en maakten 625 hoogtemeters... Het was echt een heel mooie wandeling! Ine is echt blij dat ze toch heeft doorgezet!

Na de wandeling hadden we nog wat tijd om de laatste honderden meters van de 'Ballon d'Alsace' te beklimmen... een héél toeristisch punt, maar ook erg de moeite! Deze berg is dan ook de hoogste van de Vogezen (1247 m). We zagen de Mont Blanc niet liggen, maar bij de ideale weersomstandigheden zou dit mogelijk zijn.

Na deze twee beklimmingen was het douchen op de camping érg deugddoend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten