10 februari 2019

Wandelen in de vallei van de Ninglinspo en in Xhoris

 

Iets voor het middaguur, net aangekomen in de Ardennen, startten we gisteren aan een wandeling in de vallei van de Ninglinspo in Aywaille. Het lukte niet om "onze" wandeling te wandelen, daarvoor was ze niet duidelijk genoeg uitgeschreven, maar we volgden daarom de "blauwe rechthoek" en vanaf het 'uitkijkpunt van Drouet' daalden we af via de "gele rechthoek".
  Johan is hier al enkele keren geweest met de bewoners van Katarsis tijdens hun Transardennaise en kende de vallei. 
De Ninglinspo is blijkbaar het enige bergriviertje van België. Het riviertje doorkruist een erg mooi rotsachtig landschap. Wandelen is er niet gemakkelijk, maar écht mooi! 
(info over de wandeling hier & hier)

 

Na een warme choco (voor Ine mét slagroom, he) reden we naar Xhoris en parkeerden we bij Relaxhoris. We hadden nog een wandelkaartje van één van de twee vorige keren dat we er waren, maar doordat we geen enkel pijltje met een juiste kleur zagen hangen, gingen we alvast inchecken en om hulp in verband met de wandelingen vragen. Ons kaartje bleek gedateerd en we kregen drie andere routes mee. We wandelden de kortste route, die van 5 km. De korte wandeling liep ofwel tussen weilanden, over asfalt of tussen hagen. Na de wandeling vonden we dat we, alvorens onze bagage te halen, iets te drinken verdiend hadden...

Na een douche reden we weer naar Aywaille om er te eten. Blijkbaar moet je er in het weekend reserveren. Alles was vol, maar toch konden we nog op een verwarmd terras van een taverne terecht. Voor zondagavond hebben we dus alvast maar gereserveerd ;o)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten