28 januari 2019

Klimaatmars

Onze foto's:


 

Zoals we afgelopen zaterdag postten, gingen we gisteren, zondag 27-01-2019, naar de Klimaatmars in Brussel. De politie zegt dat er nog 69.998 anderen waren, maar de organisatoren en aanwezigen menen dat het er veel meer waren... Wij, met toch enige betogingservaring, hebben zo'n massa in ieder geval nog nooit gezien! 

De auto's die je op de 4e foto ziet, zijn in de betoging terecht gekomen als gevolg van een gele hesjes-actie aan de Amerikaanse ambassade... NIET leuk voor hen!

Het klimaat is superbelangrijk, maar wij vinden werk- en leefomstandigheden nog véél belangrijker... en komen daarom vaker op straat. De meeste betogers die er nu waren, zijn er dan niet... en waarom niet?! Het viel op dat er heel veel "middenklassers" op straat kwamen gisteren. Zij voelen niet rechtstreeks een verhoging van BTW op elektriciteit, een verlaging van het leefloon, hoeven (omdat ze nu al aan het sparen zijn) niet persé tot hun 67e aan het werk te blijven, voelen niet meteen de verhoging van brandstofprijzen enz... Wij zijn ook "middenklassers". We hebben het erg goed en komen absoluut niks te kort, maar wij hebben wél oog voor mensen die zwaar benadeeld worden door het huidige beleid. Wij willen wél opkomen voor hen omdat we vinden dat iedereen het goed moet hebben... vandaar dat we jaarlijks toch wel enkele keren op straat komen...

Enkele slogans:

 

Als je iemand iets anders hoort zeggen...: De trukendoos van de klimaatontkenner

Geen opmerkingen:

Een reactie posten