21 december 2018

Peter en de koning

Peter Mertens op Facebook nadat hij vandaag bij de koning was omwille van de gesprekken met de partijvoorzitters na het indienen van het ontslag van regering Michel II.

"Net terug van bij de koning. Mijn boodschap vanmorgen op Radio1 was: stop de politieke spelletjes, luister naar de mensen, die willen vervroegde koopkrachtverhoging en geen vervroegde electorale ruzies of haatcampagnes.

> "Ik luister naar de mensen. Die hebben geen goesting in al die machtsspelletjes en dat geruzie à la House of Cards. Neen, mensen moeten elke dag vroeg opstaan en gaan werken en 's avonds de rekeningen betalen en die worden steeds duurder."
> "Horen jullie dat signaal niet? Het volk mort. Met gele hesjes, met vakbondsacties, met klimaatacties. Daar moet het over gaan. In plaats van vervroegde verkiezingen hebben we vervroegde koopkrachtverhogingen nodig."
> "Wij zijn een zeer actieve fractie in het parlement. Hard maar sociaal. En unitair. Natuurlijk. Wij zijn de eerste unitaire partij van een nieuwe lichting. Als de Red Lions en de Red Devils kunnen samenwerken in de sport, kunnen wij dat ook. Mensen hebben geen zin dat Vlamingen, Brusselaars en Walen tegen elkaar worden opgezet."


Herbeluister De Ochtend vanaf 01:11:13 ➡ http://bit.ly/2QNraxz "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten