26 december 2018

Kerst 2018

Op maandag 24 december '18 moest Johan (net als op zondag 23-12, overigens) gewoon als altijd werken op Katarsis vzw. Hij kon uiteindelijk wel nog een uurtje vroeger dan anders, om 16u, stoppen. Ine hoeft/kan niet werken tot en met 01-01-2019 omdat de afdeling waar ze werkt, WMO van gemeente Sittard-Geleen, gesloten is. 

Nadat Johan zich thuis opgefrist en omgekleed had, vertrokken we richting de Antwerpse Kempen om Kerstavond te vieren met de familie van Johan. We maakten kennis met Qesie (foto 1, gepikt van Facebook), de "nieuwe" (geadopteerde) beagle van zus Sofie en schoonbroer Ronald en startten als snel aan het uitpakken van de pakjes. Wij hadden, via lootjestrekken.nl, ma Rosine en zus Karin getrokken. Nichtje Annelies, ma Rosine en neefje Jaimie kochten kadootjes voor ons: We kunnen weer lezen, mooier gaan fotograferen, "badderen", groenten kweken en een bijenwasdoek uitproberen als duurzaam alternatief voor plastic folie. Na het gezellig fonduen, de desserts en het prikken van data voor de verjaardagsfeestjes van 2019 was het al snel laat.

Kerstdag, gisteren dinsdag 25 december '18, vierden we, traditiegetrouw, in de Limburgse Kempen bij pa Sus en ma Lizette thuis. Zoals je op de traditionele familie-Kerst-foto (foto 2) ziet, was er dit jaar opnieuw een extra stoel nodig: Nadat Anouk, de vriendin van neefje Mico al twee jaar aanschuift, schoof nu ook Glenn, het vriendje van nichtje Kaitlin, aan.
Na veel lekker eten en dessert was het ook hier tijd voor de cadeaus, ook via lootjestrekken.nl. Wij kochten een kado voor nichtje Faith en Glenn en kregen kadootjes van nichtje Faith, neefje Mico, pa Sus en ma Lizette. We zijn erg blij met de CD, verzorgingsproducten, paspoorthouder, fotografieboek en de "cent"! ... en na de cadeaus was het tijd voor koffie en véél (door ma Lizette zelfgemaakt) gebak... allé "véél" voor Ine dan ;o)

Nogmaals MERCI, allemaal!


Dit jaar vierden we dus twee dagen na elkaar de feestdagen bij de families... en zijn we er ineens ook van af... We zijn niet zo'n feestdagenvierders, he... Misschien dat Johan met Oudjaar nog op stap gaat, maar verder doen we gewoon als anders...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten