23 december 2018

Haven

Voor gisteravond hadden we kaartjes voor de voorstelling van de nieuwe CD/LP "Haven" van Innerwoud en Astrid Stockman en "I" van Piet Dierickx in SANTO in Gentbrugge. We maakten er een daguitstap van en gingen 's middags ook de duurzame kleding-winkels van Gent, reisgidsen en kaartenspecialist Atlas & Zanzibar en de Music Mania langs. Eten wilden we 's avonds doen in het vegetarisch restaurant 'De Appelier', maar dat was blijkbaar dicht van 22-12-2018 tot na nieuwjaar... Het was minder teleurstellend geweest als ze dit niet enkel op hun raam gehangen hadden, maar het ook op voorhand op hun website aangegeven hadden... Enfin, eten deden we dan maar in een gewone taverne.

De locatie SANTO, een oude brandweerkazerne, was nogal een "verrassing". Het leek eerder op een vervallen kraakpand dan op een pand dat gebruikt kan worden voor evenementen. In de grote hal lag allerlei puin en rommel en in de zaal waar de concerten waren, was er - net als overal - geen verwarming en was er door de organisatie, zo leek het, materiaal van overal gehaald om een toog te improviseren. Gelukkig waren er één zetel en twee stoelen, zodat Ine, omdat we vroeg waren, één stoel kon opeisen voor de hele avond... de hele avond staan is geen optie voor haar... en gaan zitten op de vuile, koude vloer... neen, ook niet...
Enfin, Piet Dierickx vonden we niet zo goed, maar voor hem waren we ook niet naar Gentbrugge afgezakt. Innerwoud en Astrid Stockman daarentegen maakten onze trip van 160 km meer dan waard! We vonden ze érg goed!

Innerwoud speelt neoklassieke muziek (altijd moeilijk om te omschrijven) op zijn contrabas. Astrid Stockman is een sopraan. Samen brengen ze dronerige, donkere muziek, zonder opera of operette te worden (waar we helemaal niet van houden). Een danseres bracht ondertussen een wat vreemde 'show' die voor ons geen meerwaarde betekende.


Voor meer info en om het album
beluisteren, kan je HIER terecht.
HIER kan je luisteren naar het concert van gisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten