19 november 2018

Congres NIGHTS

Van (afgelopen) donderdag 15 tot en met zaterdag 17 november '18 vond het vierde internationale congres "NIGHTS" plaats (info). NIGHTS (/ Stadt nach Acht) is een congres over het nachtleven en gaat over deze specifieke economie, de cultuur, de ontwikkeling en de specifieke gezondheidsaspecten ervan. 

De Belgische organisaties VADModus VivendiNEWNet en andere organiseerden met ondersteuning van o.a. 'Stadt nach Acht' en Reggae Geel deze editie. Na drie keer Berlijn vond het congres ditmaal plaats in Brussel. Het kreeg "Beyond the paradox" als ondertitel.

Meer dan 150 sprekers en/of panelleden vulden de drie dagen met meer dan 45 presentaties en discussie-/panelgesprekken. Johan nam deel aan twee ervan. Hij sprak in naam van Reggae Geel en zijn werkgever Katarsis vzw in "Drugs at festivals: do we need to change the drug policy? 2/2" (foto 2) en in "Social innovations within music events"... yep, in het Engels dus. Het congres is immers internationaal.

Iedere avond was er, hoe kan het ook anders, minstens één evenement/feestje. Johan was (via "Reggae Geel Brukout") organisator van een feestje van donderdagavond. Dit was een succesvol dub-feestje (foto 1) in de Vaartkapoen in Molenbeek.

Ine moest 's donderdags werken, maar was vrij- en zaterdag wél in Brussel. Op vrijdag was ze ook heel de dag op het congres. Johan zat al vanaf donderdag op hotel. Ine sloot vrijdag aan. Op en neer rijden, zou belachelijk zijn, zéker voor Johan die ook steeds naar de feestjes ging... ook als de muziek hem totaal niet aanstond, was het een ideale gelegenheid om te "netwerken" met anderen uit de festival-, muziek- en drugpreventiewereld.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten