11 november 2018

Coalitie Zelzate

Hiernaast lees je (onderaan) een tweet van Gwendolyn Rutten, voorzitter Open Vld, over het samen gaan besturen van sp.a en PVDA in Zelzate.
Daarboven lees je de reactie van Peter Mertens, voorzitter van PVDA, een partij die "extreem links" genoemd wordt.

De 'vrijheid' waar la Rutten het steeds over heeft, is de vrijheid van diegenen die het goed hebben (vaak ten koste van anderen). Want hoe vrij ben je als je in armoede leeft, hoe vrij ben je als je werk burn-out veroorzaakt, hoe vrij ben je als je geen betaalbare woning vindt of een bezoek aan de dokter of tandarts uitstelt?

De aftredende Open-vld-burgemeester van Zelzate spreekt over het verbreken van een "cordon sanitaire" tegenover extreem links... daar is helemaal geen sprake van! Het cordon sanitaire is tegenover het Vlaams Blok / Vlaams Belang opgetrokken omwille van hun discriminerende ideeën... en van discriminatie kan je PVDA alles behalve betichten! Zo'n uitspraak wijst enkel op een slechte verliezer, op het feit dat hij niet weet wat het cordon sanitaire is en op het feit dat de man he-le-maal niet weet waar PVDA voor staat!

HIER kan je een artikel lezen over de coalitie van sp.a en PVDA in Zelzate. Je kan er ook doorklikken naar het bestuursakkoord... waar niks "extreems" in is terug te vinden! Of ja, als je enkel voor de rijken, Voka en multinationals opkomt, misschien wel ja...

Wat ons betreft:
Proficiat PVDA Zelzate!
Wij hopen op snél méér van deze coalities!

Als aanvulling de reactie van Samira Atillah op de uitspraak over het cordon sanitaire tegenover PVDA:
"Het cordon sanitair linken aan partijen die opkomen voor gelijkwaardigheid en gelijkheid. Bizar. Het Cordon hield namelijk drie dingen in: racisme, discriminatie en het schenden van mensenrechten. Dus neen, er komt geen blok op de PvdA. De huidige federele regering ligt anders wel te flirten met die drie punten. Misschien moeten we daar eens kritisch voor zijn, als het gaat over 'extremisme'. Kinderen opsluiten, enkel voor migratie doeleinden, het meehelpen doorvoeren van het 70puntenplan van het voormalig Vlaams Blok, mensen met hoofddoeken stelselmatig uitsluiten in de maatschappij, vrijwilligers in het Maximiliaanpark opsluiten en in de cel steken,.. Wie is hier eigenlijk extreem? Volgens mij hebben de grootste roeptoeters hun extremisme al jaren kunnen botvieren op de kap van de meest kwetsbaren. Als er trouwens al sprake is van een cordon, dan zou dat debat minstens gevoerd moeten worden toen bleek dat de bengels, die Hitler ophemelden, van Schild en Vrienden, op kieslijsten stonden voor de N-VA of toen er in Ninove een extreemrechtse man verkozen werd tot burgemeester. Maar dat gebeurde niet of enkel door critici die komen van, jawel de zeer linkse zijde. Want ook dat extremisme ging gewoon door de afgelopen jaren: Het normaliseren van extreemrechts, het normaliseren en nuanceren van dagdagelijkse haat en racisme en de constante treurnis, de constante flirt met de dubbele standaarden."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten