21 november 2018

Brussel - art nouveau en art deco

Bij NH Hotel Louise (in Brussel-Elsene) hoef je op zondag pas om 12u uit te checken en kan je ontbijten tot datzelfde uur... Omdat we niet al te laat waren gaan slapen, hadden we het eigenlijk niet verwacht, maar we sliepen beiden tot aan onze 'wekker'... en die liep om 10u af... Ons ontbijt, om iets na 11'en, was dus eerder een brunch!

Ine had zaterdag in een infokantoor een klein kaartje gekocht met twee art nouveau- en twee art deco-wandelroutes op. Twee routes gingen door het centrum van Brussel, twee door Elsene... waar we op hotel zaten. Logischerwijs deden we de art nouveau- en art deco-wandeling in Elsene. Die van Brussel-stad kunnen we een andere keer doen.


Het was afgelopen zondag mooi wandelweer in het Brusselse: het was zonnig en fris.
Onze wandeling startte en eindigde met verschillende art nouveau-gevels. Daar "tussen" zat de wandeling met voornamelijk art deco-gebouwen... 
Art nouveau vinden we toch véél mooier dan art deco! De mooie details, "krullen & frullen", hout, smeedijzer, fijne schilderingen, glasramen enz. enz. van de art nouveau spreken ons echt veel meer aan dan de strakke, ronde en "kale" gevels van de art deco.
Na de wandelingen door het rijke Elsene eindigde, ergens in de namiddag, ons geslaagd weekendje Brussel...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten