11 oktober 2018

Počitelj & waters (28-09)

Ondertussen zijn we al aan "dag 14" van onze reis door Montenegro en Bosnië & Herzegovina. We ontwaakten die vrijdagochtend 28-09-'18 rustig in het bedevaartsoord Međugorje. We hadden geen Mariaverschijningen of satanistische dromen ;oD

We vertrokken al vroeg naar onze eerste bestemming, het middeleeuws vestingstadje Počitelj. Al van toen we het stadje zagen liggen op de heuvelflank was duidelijk dat het mooi ging zijn.

Onderaan het centrale pleintje startten we onze "beklimming" van het vestingstadje. We besloten om de kronkelstraatjes doordacht te nemen zodat we niks zouden missen van het stadje... Sommige stukken waren serieus steil / steile trappen, maar steeds werden we weer beloond met een mooi uitzicht over de oude stad (foto 1).
Tussen de steile straatjes en stenen huisjes stond het vol met granaatappelbomen, echt een mooi dorpje, met rondom vestingsmuren en daar binnenin huizen, een moskee, thermale baden en dergelijke. 

... en dan was het tijd voor watervallen...

Eerst reden we naar Veljaci, naar de Koćuša watervallen (foto 2). Deze waren best mooi.

De tweede waterval, de Kravica (foto 3), viel een beetje tegen. Dat kwam omdat deze redelijk "droog" stond, maar ja...

Na de watervallen was het tijd voor ander water : de zee!
We gingen naar het kleine stukje Adriatische kust van Bosnië en Herzegovina, het dorp/kuststadje Neum om wat te relaxen, het rustig aan te doen.

We hadden verwacht dat Neum een levendig kuststadje was... maar hopelijk is het dat in het hoogseizoen wel... op de laatste vrijdagavond van september van 2018 was het in ieder geval niet meer levendig...
Tóch zagen we veel bussen aan grote hotels staan. Er waren dus wél mensen, maar op hun hotel...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten