19 oktober 2018

Cavtat - Sokol Grad - Brussel (17/17)


Op maandag 1 oktober jl. was het de 17e en laatste reisdag van onze reis door een klein stukje van ex-Joegoslavië. We verlieten rond half 10 Dubrovnik en reden, een kleine 20 km verder zuidwaarts, naar het kuststadje Cavtat.

Aan de haven van Cavtat (foto 1) aten we een lekker ontbijt... De prijzen waren hier al veel "schappelijker" in vergelijking met Dubrovnik ... en nadien maakten we een wandeling langs het klooster, het mausoleum, langs het strand (foto 2 - We weten het niet helemaal zeker, maar zandstranden zijn er o.i. niet in Kroatië), door de straatjes van het stadje en aan de Sinterklaaskerk dronken we nog iets. Veel was er niet te zien in het stadje, maar we deden het rustig aan en genoten nog wat van de warmte en zon.

Onderweg hadden we bordjes, van die bruine voor bezienswaardigheden, gezien naar "Sokol Grad". Er stond een tekening van een burcht op. We vonden hier niets over in ons reisgidsje over de regio Dubrovnik en daarrond, maar besloten de bordjes te volgen en er naar toe te rijden.

Ineens, uit het niets, zagen we de oude burcht op een rots/heuvel liggen... en het was de moeite! 't Was best een gigantische burcht!... maar niet zo zeer in grootte maar in grootsheid.

Tijdens ons bezoek leerden we dat er al in 2300 vóór Christus nederzettingen waren op deze locatie. Deze en latere vondsten lagen tentoongesteld in kamers van de burcht. De burcht, een militair fort slechts bewoond door 10 à 15 militairen (max. 20), is bewoond geweest tot de tweede helft van de 17e eeuw.

Na ons burchtbezoek was het tijd om te gaan eten en nadien naar de luchthaven te rijden.
Aan de luchthaven leverden we de huurauto zonder blutsen of builen in en daarna gingen we wachten op onze vlucht richting Brussel...

...en zo eindigde onze mooie septemberreis 2018...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten