04 september 2018

London art

Vervolg "weekendje weg" Notting Hill Carnival (24 - 28 augustus '18):
... en zo was het alweer dinsdag 28 augustus, onze laatste dag Londen van het Carnival-weekend... en alweer precies één week geleden! Wat vliegt de tijd!

De afgelopen jaren wandelden we, als we voor Notting Hill Carnival in Londen waren, steeds de "Sculpture in the City 2018"-wandeling (info) in de Londense "City", een route met daarlangs tijdelijke kunstwerken. 
De 'City' is het huidige financiële hart van Londen. Het staat er vol kantoorgebouwen die ondergebracht zijn in de ene nog grotere en/of modernere "building" dan de andere. De 'City' is ook het historische Londen. De oude stadsmuren duiken er hier en daar nog op.

De editie "Sculpture in the City" van dit jaar was eigenlijk minder interessant dan voorgaande jaren, al wisten we dat al op voorhand van op de website... maar enkel en alleen al het zoeken naar waar precies het kunstwerk staat/hangt is eigenlijk ook al leuk ;oP

Nadat we alle werken van onze wandeling gezien hadden, wandelden we nog naar
"Postman's Park", een stukje rust en groen in "the City". Normaal gezien, zo las Ine, is het er heel rustig... maar nu waren we er net op de middag... en er komen blijkbaar veel mensen hun middagpauze doorbrengen in dit groene, rustige plekje tussen de hoge kantoorgebouwen...

Omdat we nog wat tijd over hadden en Ine nog enkele plekjes met "Shoreditch Street Art" op één van haar vele "ooit te doen in Londen"-lijstjes had staan, besloten we de metro, net als zaterdag, naar Shoreditch, in Oost-Londen, te nemen.
Naast verschillende mooie en lelijke graffiti-werken, vonden we ook nog een speciaal riooldeksel in Spitalfields (foto onderaan links)!


Na enkele uren met kunst en kunstigheden in Londen was het om 14u tijd om onze bagage op te gaan halen in ons hotel, Hotel Wardonia, en naar St Pancras Station gaan om de Eurostar terug naar Brussel-Zuid te nemen...


Als alles zoals altijd zal zijn, 
gaan we met Pasen terug naar Londen en gaan we naar 'the London International Ska Festival'...
...maar dat festival gaat misschien niet door...
- wordt vervolgd -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten