18 juni 2018

Reggae Recipe in Amsterdam (2)

Gisterochtend verlieten we het "budgethotel Hortus" nog voor half 10. We betaalden de flinke som van bijna € 100 voor 1 dag en 13 uur parkeren in Amsterdam en reden de stad uit. De route duurde, wegens een omleiding, langer dan gepland, maar uiteindelijk kwamen we dan toch aan aan de "Amsterdamse Waterleidingduinen" (website), zo'n 40 km oostwaarts. Het gebied ligt niet meer in Amsterdam, maar is wel eigendom van stad Amsterdam. Het drinkwater van de Nederlandse hoofdstad wordt in dit duingebied, overigens een natuurmonument, van 3400 hectare gewonnen.

Vorig jaar bezochten we de "Amsterdamse Waterleidingduinen" ook al tijdens het weekend van "Reggae Recipe"... De binnenstad van Amsterdam kan ons echt geen twee dagen na elkaar boeien en bezig houden... Toen wandelden we de route "Grasduinen" vanuit ingang 'De Oase'.
Ditmaal kozen we voor de route "De vrije wandelaar", ookal vernoemd naar een wandelblad, (13,5 km) die vanuit ingang 'Panneland' vertrekt.

'Panneland' ligt in een bos, maar onze wandeling voerde ons voornamelijk doorheen duinlandschap: mooi!
Af en toe was het nét iets te fris, maar verder hebben we genoten van de wandeling en zijn uitzichten! We zagen onderweg 79 damherten, 5 edelherten en 1 vos (Vorig jaar zagen we 110 damherten, maar geen edelherten of vossen). We zagen het vosje - dat, eens er dicht genoeg bij, te snel was om gefotografeerd te worden - op een plek waar we het nog niet verwacht hadden. Op de plek waar er "veel" vosjes in de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn, hebben we een tijdje post gevat tegen een boom (foto 3)... maar kwamen er geen tevoorschijn... Het was toen ook al midden op de dag en er liepen veel toeristen rond met veel lawaai...

Na een pannenkoek en ons wat op te frissen en om te kleden, reden we terug naar Amsterdam.


...en in Amsterdam liepen we eerst door de "trendy" Haarlemmerstraat om vervolgens, net als verleden jaar, het 'Reggae Recipe'-weekend af te sluiten in "Café Checkpoint Charlie".

Net als verleden jaar waren er in Checkpoint Charlie ska (Reggae Recipe is een ska-festivalletje), lekkere "andere" drankjes (bv. Lemonaid+, Wostok) en een BBQ... maar aangezien de houtskool om 19u nog "aangestoken"  moesten worden, besloten we toen al naar huis te vertrekken en "onderweg ergens" te eten.

... en dat "onderweg ergens" werd de 'Burger King' op de "A2" bij Nederweert... mmmmmm...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten