17 juni 2018

Reggae Recipe in Amsterdam (1)

Vrijdag 15 juni vertrokken we rond 18u, na onze werkdagen, richting Amsterdam. Gelukkig verliep dat supervlot en waren we rond half 9 al ingecheckt en zaten we in een taverne al te wachten op onze geitenkaassalade en slibtongetjes! Nadien was het leestijd voor Ine en trok Johan naar de eerste avond van "Reggae Recipe", een skafestival.

Voor zaterdag 16 juni '18 stond een dagje "stadten" in Amsterdam op het programma... en neen, dat wil bij ons niet zeggen dat dit inhoudt dat we zijn gaan shoppen... We hebben natuurlijk wel enkele winkels bezocht, maar dat was, op één winkel na, niet het plan.

Die éne winkel die op onze planning stond, was "Pied à Terre". Dit is een reisboekhandel. Je vindt er een best wel uitgebreid gamma aan reisgidsen, landkaarten, wandelgidsen, reisverhalen enz. ... en jawel hoor, we vonden er wat we zochten (een reisgids specifiek over de Lofoten (onze decemberreis)... en meer... ;o)


We vinden Amsterdam beiden niet super interessant... We zijn er al verschillende keren geweest, we vinden de sfeer niet echt aangenaam (véél te veel "échte" toeristen) en er zijn niet veel interessante plekjes meer te vinden die we er nog niet zagen... om die reden ging Ine op zoek naar een interessante themaroute.
Ine vond een route die liep waarlangs voorheen de oude stadsmuren van Amsterdam opgetrokken waren. We liepen de route, na het bezoek aan de reisboekenwinkel en de "lunch", niet met een bewegwijzering en uitleg erbij, maar hielden de "globale richtingen" van de route aan. Veel nieuwe straatjes, gebouwen of nieuws zijn we onderweg niet gepasseerd, maar doordat we een route hadden, voelde het niet aan als "rondlummelen" en was het toch nog leuk.


Achteraf, de echte route teruglezend, blijkt natuurlijk dat we meer dan de helft gewoon voorbijgelopen zijn... maar dat is niet erg...

Na bijna 20 km rondlopen in Amsterdam... - Tja, je hebt snel hele afstanden afgelegd als je tijd hebt en onderweg al eens een terrasje doet om uit te rusten... - was het tijd om naar het café te gaan waar "Reggae Recipe 2018" z'n tweede dag zou feestvieren.

Voor ons avondeten kozen we aten we in een Chinees-Surinaams restaurant, waar we al eens aten en... we aten écht lekker!

Het échte feesten, liet Ine weer aan zich voorbij gaan, maar Johan, die liet die tweede festivalavond niet aan zich voorbij gaan!
"Reggae Recipe" werd deze editie overigens gesteund door "Reggae Geel Brukout".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten