01 september 2017

Dag 4 Londen


Na een typisch Engels ontbijtje (zónder de bonen) voor Johan en een focaccia voor Ine trokken we (dinsdag 29 augustus 2017) naar Tate Modern.
Tate Modern is een museum voor moderne kunst dat is ondergebracht in een voormalige elektriciteitscentrale op de oever van de Thames.

We waren er nog nooit geweest... kunstmusea zeggen ons meestal weinig... maar ditmaal gingen we tóch eens binnen. De vaste tentoonstelling/collectie is gratis. De tijdelijke tentoonstellingen hebben een inkomprijs... die wel echt belachelijk hoog is! We wilden eigenlijk naar de tentoonstelling "Soul of a Nation: Art in the Age of Black Power" gaan, maar we hadden er echt geen £ 28,00 per persoon voor over, zélfs niet nu de pond wel érg laag stond!

 

We liepen enkele uren rond in Tate Modern. We zagen verschillende mooie werken, maar waren toch niet echt onder de indruk. Van de weinige kunstmusea die we tot nog toe zagen, was dit zeker niet het beste.

Vlak voor we terug naar het hotel moesten om onze koffertjes op te halen, gingen we nog naar de wijk Soho, waar Johan nog wat "plaatjes" scoorde. 

... en dan vertrokken we om 17:06 uur, plaatselijke tijd (GMT), met de Eurostar terug naar Brussel...
om vervolgens weer om 22:00 uur terug thuis te zijn...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten