18 september 2017

Afgelopen weekend

Vrijdagavond reden we, na onze werkdag, richting de Belgische kust. We hadden voor twee nachten een "caravan"/"woonwagen" gereserveerd op camping "Ter Hoeve" in Bredene.

"Bredene" omdat er afgelopen zater- en zondag "Manifiesta" georganiseerd werd.
"Manifiesta" wordt georganiseerd door "Geneeskunde voor het Volk" en "Solidair" (en door verschillende partners zoals CM, MO* e.a.), twee organisaties van "PVDA", de politieke partij waar we (actief) lid van zijn.

"Manifiesta" is anders dan andere festivals daar het, naast muziek, kinderanimatie, verkoop- en infostanden, ook cultuur, films en heel veel debatten/lezingen biedt. Voorbeeldjes van de "cultuur" die wij er zagen: poëzie en het theaterstuk "Spaans krijt 2.0.". Debatten/Lezingen die we volgden gingen over ecologische planning, hoe de wereld voeden en over de impact van kinderen op vluchten. Zeker deze laatste lezing, van Prof. Ilse Derluyn (Universiteit Gent), vonden we érg goed... en triest want het huidige vluchtelingenbeleid is to-táál verkeerd voor de psychische gezondheid van vluchtelingen en hun kinderen!
 
Het was een fijn, deugddoend weekendje weg. Onze batterijen zijn weer opgeladen om de volgende elf dagen tot aan ons volgend avontuur, onze Ethiopië-reis, te overbruggen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten