28 augustus 2017

Notting Hill Carnival 2017

Gisteren, zondag 27 augustus '17, was het de eerste dag van het Notting Hill Carnival 2017. Alvorens naar Notting Hill te trekken, aten we samen in een zaakje aan het gezellige, maar o-zo-toeristische Neal's Yard in de wijk Covent Garden en kochten we nog eens een paar "Dr. Martens" voor Johan.

Ine bleef nog wat "hangen" in Covent Garden. Zij ging onder andere neuzen bij "Gudrun Sjödén" en "The Natural Shoe Store", maar vond niks wat écht de moeite waard was om te kopen. Johan liep toen al in Notting Hill rond waar hij meteen, na het eten van een "Jamaicaanse pattie" naar "Solution Sound System" trok.

Ine ging ook al snel naar the Carnival. Zij keek een uur of twee naar de optocht, maar had een beetje pech met welke wagens net voorbij kwamen. Er waren op dat moment maar weinig pracht-en-praal-groepen die passeerden waar Ine stond te kijken... maar ja, dat is altijd wat geluk hebben... of wat pech...

Om 15:00 uur werd er een minuut stilte gehouden ter ere van de slachtoffers van de Brand in de Grenfelltoren (juni '17). De toren ligt vlak op de grens met Notting Hill en er woonden verschillenden die betrokken waren bij de Caraïbische gemeenschap van Londen.

Ondertussen hadden we sms-contact gehad en hadden we aan "Gladdy Wax Sound System" afgesproken.

Het was veel minder druk als voorgaande jaren. Zeker gezien het mooie weer was het maar op weinig plaatsen door de massa je weg zoeken. Reden? Waarschijnlijk toch de aanslagen, denken we.

Onderweg terug van 'Gladdy Wax' naar 'Solution' aten we... Jamaicaans, natuurlijk... gemaakt door een Ghanese... want we gingen naar de stand van de eigenares van het Ghanese restaurant waar we zaterdagavond meenden gaan eten... en ja, hoor, ze maakten het gesloten zijn zeker goed door echt wel een gróte portie te geven!

Terug aan Solution, waar overigens ook weer "The Mighty Jah Observer" draaide, kwamen we ook daar verschillende (reggae-)bekenden tegen.

Net als ieder jaar moest de muziek om 19:00 uur stoppen... maar we bleven nog even alvorens onze (best wel lange) weg naar de metro aan te vangen... om dan te ontdekken dat ze, anders dan andere jaren, het metrostation van Sheperd's Bush afgesloten Hadden... We namen dan maar de, veel tragere, bus.

Johan en Youri sloten de eerste dag Notting Hill Carnival '17 af met een pizza. Ine, die geen honger had, was al eerder naar het hotel gegaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten