14 augustus 2017

De Meinweg

Voor Ine was het al sinds Denemarken geleden dat ze nog gewandeld had. Johan deed het beter dan Ine en was in betere conditie, maar die had pas die longontsteking... Het was dus hoog tijd dat er nog eens gewandeld werd!

We waren al lang aan het zeggen dat we eens in "De Meinweg" moesten gaan wandelen, dus deden we dit gisteren dan ook maar eens!
"De Meinweg" (info) is een nationaal park in de buurt van het Nederlands Limburgse Roermond, in de gemeente Roerdalen.

Net zoals het "nationale park Hoge Kempen", in Belgisch Limburg, is het landschap van 'De Meinweg', in het verre verleden,  ontstaan door erosie van afgezette sedimenten van de Maas. In 'De Meinweg speelde de erosie van Rijn-sedementen en aardkorstverschuivingen ook nog een rol in het ontstaan van allerlei plateaus.

Deze (en ook nog volgende) maand was een goede keuze om er eens gaan te wandelen: de heide staat namelijk in bloei... en alles kleurt mooi paars!
Het landschap in 'De Meinweg' was mooi, maar eigenlijk vinden we "De Mechelse Heide", in het NP 'Hoge Kempen', mooier. Daar zijn namelijk veel grotere oppervlaktes heideveld.



We waren van plan om een route van 15 km te lopen, een route uit een wandelboekje... Ja, inderdaad, we hebben al vele "slechte" ervaringen met wandelingen uit wandelboekjes...
en inderdaad nu weer... Ergens liepen we verkeerd waardoor we op een gegeven moment niet meer waren waar we dachten dat we waren én daarnaast moesten de "route" ook inkorten omdat Ine haar rechter heup weer begon op te spelen... Uiteindelijk hebben we dan (aldus de stappenteller van Johan) 12,5 km gewandeld, waarvan het meeste NIET op de route uit het wandelboekje ;oP
Ine moet echt nog veel gaan wandelen tegen dat ze de tocht door de Danakil-woestijn echt aan kan!
... en Johan moest toch ook wel toegeven dat hij tijdens het wandelen, voelde dat hij goed ziek is geweest...

Omdat we in de buurt van Roermond waren, profiteerden we er na de wandeling even van om langs te gaan bij de Vrijbuiter. Tijdens het kamperen in Denemarken hadden we immers nog wat spulletjes "ontdekt" die we misten (bv. een "harde" eierdoos (prentje) en, voor als we dat ooit nodig zouden hebben: storm-"piketten" en reserve-tentkoord) en de tenthamer was dringend aan vervanging toe... dan hoeven we daar al niet meer aan te denken en niet meer speciaal voor naar Roermond (of ergens anders) te rijden... al bedachten we ons achteraf dat dit natuurlijk ook allemaal leuke ideetjes waren voor op de eindejaarslijstjes... Tja, te laat...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten